Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Stăpânii cărților”

Joi, la școala „Nicolae Bălcescu”

„Stăpânii cărților”

Joi, 22 aprilie 2010, a avut loc întâlnirea elevilor din cercul de lectură „Stăpânii cărților”, activitate desfășurată în cadrul „Zilelor școlii”. Deschisă tuturor iubitorilor de cultură, activitatea i-a avut oaspeți pe dl director, prof. Ioan Mocan și dna prof. Szatmari Dorina.

Într-o atmosferă destinsă, elevii participanți (din clasele a V-a C, a VI-a D și a VII-a A) au  discutat despre multipla semnificație a zilei de 23 aprilie: Ziua cărții, a dreptului de autor și a bibliotecarului, prilej pentru a comemora doi titani ai literaturii universale  – William Shakespeare și Miguel de Cervantes.
Copiii au văzut imagini ale unor biblioteci celebre din întreaga lume, acestea având un impact foarte mare în rândul elevilor. Cei prezenți au făcut prezentări multimedia despre importanța actului lecturii, dar și despre activitatea literară a lui W. Shakespeare, având în vedere faptul că pentru această întrunire a cercului de lectură au avut de citit celebra piesă „Romeo și Julieta”.
De asemenea, au vizionat secvențe din două ecranizări ale tragediei, iar ceea ce a urmat a fost ... o discuție aprinsă. În continuare, interesul elevilor a fost  menținut cu ajutorul unor ,,surprize dulci” oferite de către coordonatoarele activității (prof. Adriana Matiu și Ileana Pele). ,,Surprizele” au constat în bomboane învelite în hârtie pe care erau citate despre iubire, iar elevii au fost provocați să ,,devoreze” atât acadeaua cât și citatul.
 Membrii cercului de lectură, sugestiv intitulat „Stăpânii cărților”, și-au propus ca pe viitor să desfășoare acțiuni pentru promovarea lecturii în rândul elevilor și nu numai, pentru că ... cititul dăunează grav mediocrității! (Ileana Pele)

Trimite email

joi, 2 iulie 2020