Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Cea de-a doua ediție a proiectului „Hai-ku noi...”

De „Zilele școlii”... „Nicolae Bălcescu”

Cea de-a doua ediție a proiectului „Hai-ku noi...”

Vineri (23 aprilie 2010), în cadrul „Zilelor școlii”, prof. Ioana Klein (de la Școala cu clasele I-VIII „Nicolae Bălcescu” din Oradea), inițiatorul proiectului „Hai-ku noi...”, a lansat o nouă provocare elevilor (și cadrelor didactice), invitându-i la cea de-a doua ediție, care s-a desfășurat tot în sala festivă a Comunității Evreilor din Oradea.

La actuala ediție, proiectul interjudețean a reunit echipaje din opt școli: de la școlile gimnaziale orădene „Nicolae Bălcescu” și „Dacia”, colegiile naționale orădene „Emanuil Gojdu” și „Iosif Vulcan”, Liceul cu Program Sportiv „Bihorul”, Liceul Teoretic „Lucian Blaga”, Școala cu clasele I-VIII „Miron Pompiliu” din Ștei și Școala cu clasele I-VIII „Silvania” din  Șimleul Silvaniei (județul Sălaj).
De această dată, machetele pregătite pe loc de echipajele concurente au avut ca temă principală ilustrarea primăverii și verii din materiale ecologice...
Ca și la prima ediție, și acum s-a făcut risipă de imaginație, iar ceea ce a ieșit din mâinile dibace ale copiilor e greu de descris în cuvinte. Imaginile vă vor ajuta să admirați operele create de niște copii inspirați și talentați, plini de idei, cu suflet curat, arzând ca o flacără olimpică.
Nu i-a fost tocmai ușor juriului, format din prof. Racz Eliza, prof. Deak Arpad, Kovari Katalin (reprezentantul Comunității Evreilor) și Victor Micula (reprezentantul elevilor) să se decidă asupra celor mai ingenioase lucrări.
Câștigătorii concursului de machete
Locul I – echipajul școlii „Silvania” din Șimleul Silvaniei (alcătuit din elevii: Lupo Mădălina, Ungur Marina și Criste George; locul II – echipajul școlii „Miron Pompiliu” din Ștei (format din  Balaj Alina, Vlad Laura și Iova Alexandra); locul III – cel de-al doilea echipaj al școlii „Silvania” din Șimleul Silvaniei (alcătuit din Grădinar Maria, Pocola Livia și Mihăilescu Larisa).
Câștigătorii au fost premiați cu cadouri de către „European Drinks”, iar celelalte echipaje au primit diplome de participare.
Prof. Ioana Klein, coordonatorul de proiect, i-a avut alături și la actuala ediție pe membrii echipei de proiect:  Alina Deliman – consilier educativ, Anca Onofrei, Ileana Pele și Furtos Gabriela - profesori la școala „Nicolae Bălcescu”, iar manifestarea a fost o reușită, cu toții fiind încântați să trudească împreună mai bine de două ore, muncind în echipă și creând lucrări izbutite, de care s-au arătat mândri, rodul al „transpirației” și inspirației lor. (Ov. D.)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Cea de-a doua ediție a proiectului „Hai-ku noi...”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 21 august 2019