Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

În campania națională de prevenire a consumului de alcool și tutun în rândul tinerilor

Școala „Dacia”

În campania națională de prevenire a consumului de alcool și tutun în rândul tinerilor

Elevii claselor a VII-a de la Școala cu clasele I-VIII „Dacia” din Oradea participă la Campania națională de prevenire a consumului de alcool și tutun în rândul tinerilor în cadrul proiectului „Viața are prioritate: Spune NU tutunului și alcoolului”.

Proiectul este inițiat de Colegiul Economic „Partenie Cosma” și Agenția Națională Antidrog, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog, Bihor.  
Clasele implicate în această campanie sunt incluse și în Programul de educație pentru sănătate propus de profesor psiholog Claudia Trifa pentru anul școlar 2009-2010.
Reprezentanții Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog, Bihor împreună cu câțiva liceeni de la Colegiul Economic „Partenie Cosma” au desfășurat cu elevii școlii „Dacia” două activități educative - seminarii foarte utile și deosebit de antrenante. În cadrul seminariilor, elevii au avut ocazia să își expună punctele de vedere, să dialogheze pe tema consumului de tutun și alcool și să completeze chestionare de opinie și de evaluare.
În perioada următoare se vor desfășura alte activități cuprinse în proiect: un seminar tematic cu părinții adolescenților și cu diriginții acestora și un joc de rol cu tema: consumul de alcool și tutun. Aceste jocuri de rol vor fi pregătite de elevi și vor fi prezentate în fața colegilor.
Elevii și diriginții claselor implicate în proiect, Gabriela Velimirovici, Rodica Ochiș, Magdalena Moldovan, Laura Nicoraș au manifestat interes pentru activități cu teme ce contribuie la formarea unui stil de viață sănătos, dovedit printr-o participare activă și conștientă. (Claudia Trifa)

Trimite email

duminic, 21 iulie 2019