Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Joi, vizitarea Cetății Oradea

Vineri, întâlnire cu administratorul Cetății Oradea,

Joi, vizitarea Cetății Oradea

În cadrul proiectului „Deschideți porțile culturii prin porțile muzeelor”, la Colegiul Tehnic „Traian Vuia” din Oradea, a avut loc, vineri 23 aprilie 2010, o întâlnire a elevilor din clasa a XI-a C, profil contabilitate, cu domnul Dumitru Noane, administratorul Cetații Oradea.

Invitatul activității le-a prezentat elevilor evoluția istorică a cetății și arealului orădean, familiarizându-i cu o serie de date privind istoria locală. Această întâlnire a fost continuarea activităților derulate în cadrul proiectului cu scopul de a crește interesul elevilor față de componenta cultural-istorică a municipiului Oradea, prin implicarea lor în cunoașterea monumentelor de cultură și artă, creșterea interesului elevilor pentru cunoașterea patrimoniului cultural-istoric al urbei noastre.
Următoarea activitate se va desfășura, joi, 29 aprilie 2010, în incinta Cetății, când 80 de elevi vor vizita Cetatea, după o prezentare la clasă; activitatea urmărește aprofundarea cunoștințelor și fixarea de repere istorice, menite să dezvolte la elevi ideea de patriotism și mândrie locală.
Profesorii coordonatori ai celor două manifestări sunt Corina  Negruțiu, Andreea Șandru și Voichița Darna. (C. N.)

Trimite email

vineri, 23 august 2019