Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Învățați-i pe copiii voștri…că Pământul este mama noastră”

Ziua Pământului, sărbătorită și de copiii romi

„Învățați-i pe copiii voștri…că Pământul este mama noastră”

„Învățați-i pe copiii voștri…că Pământul este mama noastra. Tot ceea ce i se întâmplă Pământului va ajunge să le li se întâmple și copiilor acestui Pământ. Noi știm cel puțin atât: nu pământul aparține omului, ci omul aparține pământului. Omul este firul care țese drama vieții și ceea ce-i face pământului își face lui însuși.” (Sieux Seattle).

 Aceste considerente au stat la baza derulării de către copiii de la Școala cu clasele I-IV din Săbolciu (șosea), împreună cu dascalul lor Negrău Florian Adrian a proiectului „S.O.S Pământul”, cu ocazia Zilei Pământului (22 aprilie 2010).
Proiectul a urmărit educarea copiilor în sensul păstrării sănătății mediului natural în care trăiesc; antrenarea lor în activități menite să contribuie la îngrijirea unor arbori, a spațiului verde din curtea scolii; plantarea de puieți în curtea școlii; formarea unui comportament civic, etic; de a ocroti și respecta natura. Cele mai îndrăgite și eficiente activități din cadrul proiectului au fost cele de ecologizare a malului Crișului Repede din  preajma scolii, a spatiului verde din perimetrul școlii și cele de plantare de puieți de pomi fructiferi în curtea școlii.
 Expoziția de desene „Pământul, casa noastră”, precum și albumul cu poze din timpul derulării acțiunilor ecologice au constituit modalitatea de evaluare a proiectului, dar și o ocazie de a schimba impresii, de a accentua rolul și importanța ocrotirii mediului în care trăim.
Învățătorul Negrău Florian-Adrian a subliniat importanța educației ecologice de la cea mai fragedă vârstă, citându-l pe Eugen Pora: „A înțelege natura înseamnă a înțelege viitorul, iar a face ceva pentru salvarea naturii, atât de amenințată azi, înseamnă să contribui la fericirea omenirii”.
 Toate aceste acțiuni s-au bucurat de aprecierea doamnei director Gabriela Þîrțiu, precum și a reprezentanților conducerii comunei Săcădat. (Lucia N.)

Trimite email

joi, 22 august 2019