Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

O demonstrație Special Olympics

Miercuri, la sala de sport a Liceului Teoretic „Lucian Blaga”

O demonstrație Special Olympics

Prof. Maria Nan (directorul Grădiniței nr. 52 din Oradea) ne-a invitat, miercuri (28 aprilie 2010), la o demonstrație Special Olympics, protagoniștii demonstrației fiind copii cu dizabilități de la patru grădinițe orădene: 20, 52, 54 și C.S.E.I.S.

Evenimentul, organizat de Fundația Special Olympics România, în parteneriat cu gădinițele 52 și 20 din Oradea, s-a desfășurat la sala de sport a Liceului Teoretic „Lucian Blaga” din Oradea.
Un program special pentru copii speciali
Copiii cu dizabilități sunt tot copii! Dar niște copii speciali, care au nevoie, în permanență, de ajutor. De o mână întinsă, de două... și de tot sufletul nostru, sincer! Parcurgând un traseu cu obstacole, de tot felul, ca și în viață, ajutați fiind, ei le-au trecut pe toate. Și au învins! S-au bucurat, zâmbind cu toată ființa! După antrenamente multe, știute numai de dascălii și părinții lor, a venit Ziua victoriei. Au învins! Și-au învins starea și handicapul, au cucerit Everestul, trecând cu bine peste toate obstacolele care le-au fost puse în cale. Și ei au voință. Și ei au dorințe, știute doar de Dumnezeu și de cei dragi și apropiați. Dascălii și voluntarii i-au ajutat să câștige competiția cu ei înșiși, iar organizatorii le-au pus medalii la gât. O armată întreagă de dascăli și voluntari a fost la dispoziția lor (prof. Maria Man – directorul Grădiniței nr. 52, ed. Emilia Burcă, Lavinia Jurcan, psihopedagog Florina Horga, Cristiana și Ioana... voluntari de la Colegiul Economic „Partenie Cosma”; prof. Rodica Toda – directorul Grădiniței nr. 20, ed. Dorina Tanc, Natalia Cotuna, Gabriela Chirilov, Elena Teședan, Ofelia Licu, prof. kinetoterapeut Anturia Merțan, psihopedagogii Herman Szabolcs, Balasko Noemi și Andreea Bodoni, liceeni-voluntari de la Lic. T. „Lucian Blaga”, coordonați de prof. Bianca Mada - psihologul liceului; prof. Rodica Lezeu – directorul Centrului Școlar pentru Educația Incluzivă Senzorială, kinetoterapeut Stela Todea, ed. Adriana Bolojan; prof. Eleonora Curtui – directorul Grădiniței nr. 54, ed. Ioana Cuc, Etelca Durne, Simina Sala, Elisabeta Rada, prof. Ioana Corompaki, Dana Tomozei și Adriana Susa). Gazdele au fost reprezentate la vârf, de directorul liceului, prof. Ioan Hora. Fundația Special Olympics România a fost onorată de coordonatorul programului „Sportivi tineri”, dna Roxana Ossian și asistent Camelia Șerbănică. Alături de membrii Biroului Special Olympics, s-au aflat membri ai programului „Participă” (Emilia Ispas - coordonatorul programului și Nicoleta Cojoianu – asistent coordonator. Partenerii speciali ai manifestării au fost prof. Lucia Ciobanu – președintele Asociației Down Oradea și Ioana Ciobanu – mesager Global International Special Olympics, precum și elevi și profesori de la S.A.M. „George Barițiu” și Școala cu clasele I-VIII „Avram Iancu”, care au asistat la demonstrații, iar unii elevi chiar au dorit să participe la competiție. Inspectoratul Școlar al județului Bihor a fost reprezentat de prof. Doina Gyori – inspector școlar de specialitate, care susține asemenea inițiative și se implică emoțional, de fiecare dată, îndemnând și felicitând elevii, dascălii și părinții. (Ovidiu Dan)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: O demonstrație Special Olympics.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 2 aprilie 2020