Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Au sărbătorit ,,Ziua internațională a cărții”

Excursie literară

Au sărbătorit ,,Ziua internațională a cărții”

În cadrul proiectului educațional ,,Excursie literară”, coordonat de dna prof. de limba română Adriana Paul, vineri, 23 aprilie 2010, elevii de la Școala cu clasele I-VIII Girișu de Criș au sărbătorit ,,Ziua internațională a cărții”, printr-o activitate deosebit de atractivă.

Dna prof. Adriana  Paul, împreună cu elevii pasionați de lectură din clasele  a IV-a, a V-a, a VI-a și a VII-a  din  Girișu de Criș, sprijiniți de  dna director, prof. Elena Duma și de dl primar Ioan Pașca (însoțiți și de dna prof. Adriana Jurca și dl înv. Gheorghe Sav), au marcat acest eveniment printr-o excursie literară la Biblioteca Județeană ,,Gheorghe Șincai” din Oradea. Aici s-au  bucurat de o primire călduroasă din partea dnei Mariana Barna, șef birou al secția împrumut copii, care a fost ghidul copiilor în minunata lume a cărților, oferindu-le cu plăcere explicațiile necesare, astfel încât curiozitatea de a atinge și răsfoi o carte a fost inevitabilă.
 Următorul obiectiv al excursiei a fost vizitarea unei librării și achiziționarea de carte. Cu această ocazie, la librăria Humanitas, elevii au vizitat standul de cărți dedicat vârstei lor.
 „Am observat cu bucurie că elevii mai găsesc încă în interiorul lor dorința de a citi, deoarece niciun elev n-a ieșit din librărie fără  un  volum de Eminescu, Creangă, Coșbuc, Sadoveanu, Goga etc.
 Scopul acestei excursii a fost dorința de a le trezi elevilor noștri interesul, plăcerea și mai ales curiozitatea pentru lectură.
 Sperăm din suflet că această excursie să fie un început bun  pentru a ridica bariera dintre copil și carte.
 Felicitări copiilor, organizatorilor, reprezentanților Bibliotecii Județene ,,Gheorghe Șincai” Oradea și librăriei Humanitas care ne-a făcut cadou o reducere de 10%”, a declarat directorul școlii, prof. Elena Duma. (A. P.)

Trimite email

duminic, 25 august 2019