Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Ne-am unit forțele pentru a înfrumuseța curtea școlii

A fost tristețea Pământului

Ne-am unit forțele pentru a înfrumuseța curtea școlii

Dimineața zilei de 22 aprilie 2010 a fost ploioasă, cu cerul acoperit de nori cenușii. A fost tristețea Pământului, suferința pe care ne-a transmis-o pentru indiferența pe care i-o arătăm noi, oamenii.

Cum am fi putut rămâne indiferenți?!
Printr-un efort colectiv, toți reprezentanții Școlii cu clasele I-VIII „Nicolae Bogdan” din Vașcău ne-am unit forțele pentru a înfrumuseța curtea școlii, în efortul de a arăta interes Pământului, și de a-l face să zâmbească. În frunte cu directorul școlii, prof. Liliana Laza, întreg personalul și elevii am sădit flori, am igienizat spațiile, am curățat curtea, aleile și terenurile de joacă. Dotați cu unelte agricole, având saci menajeri și mănuși, am depus eforturi ca mediul în care trăim să fie mai curat și primitor.
Prin grija dlui Laza Matiuță Liviu, directorul Direcției Silvice Oradea, am plantat puieți de arbuști într-o zonă pe care am numit-o sugestiv „oaza de sănătate” și unde vom amenaja un miniparc, loc de joacă și recreere pentru copiii noștri.
 Am umplut rondurile cu flori și am privit încrezători spre cer, așteptând un răspuns la mesajul trimis Pământului, promițându-i că nu-l vom uita și-l vom respecta și proteja de acum încolo cu mai multă atenție. Minune! Dumnezeu ne-a răspuns, trimițându-ne soarele să strălucească peste tot și să încălzească cu razele-i aducătoare de viață arbuștii și plăntuțele sădite în cinstea lui.
 Obosiți, dar încântați de mesaj, ne-am promis să sărbătorim zilnic „Ziua Pământului”. (Cristina L.)

Trimite email

duminic, 25 august 2019