Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

În vizită de documentare la Banca Reiffeisen

,,Bancnote și monede românești”

În vizită de documentare la Banca Reiffeisen

Luni, 26 aprilie 2010, în cadrul proiectului tematic ,,Bancnote și monede românești”, preșcolarii din grupa pregătitoare ,,A” de la Grădinița nr. 20 din Oradea (conduși de educatoarele Ecaterina Bacter și Ioana Ilea) au făcut o vizită de documentare la Banca Reiffeisen (filiala Dacia).

În cadrul acestei acțiuni, s-au urmărit: recunoașterea de către preșcolari a bacnotelor și monedelor românești, valoarea acestora, precum și modul de păstrare și economisire. Prichindeii nu au fost doar încântați, ci au început să pună o mulțime de întrebări: Cum se fac banii? De ce nu sunt toți banii la fel? Ce este acela un card? Cum intră banii pe card?
 Copiii au aflat că banii există sub formă de monede și bancnote de diferite valori și că fiecare țară are o unitate monetară proprie. La ghișeul valutar, copiii au văzut cum arată bancnotele de dolari și euro, precum și o mașină de numărat bani. Ei au fost îndrumați să observe modul în care lucrează fiecare funcționar la ghișeul lui, observându-se ordinea și disciplina de care dau dovadă atât clienții, cât și angajații băncii.
În încheiere, copiii au fost răsplătiți cu dulciuri și pliante, iar în semn de mulțumire, preșcolarii au recitat poezia „Pușculița”, de Elena Farago. (Ioana I.)

Trimite email

sâmbătă, 4 aprilie 2020