Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Omagiu lui Lucian Blaga

Vineri, la Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai”

Omagiu lui Lucian Blaga

Vineri, 7 mai 2010, la Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” din Oradea, a avut loc o activitate deosebită.

Cu ocazia „Zilei școlii” și a comemorării a 115 ani de la nașterea lui Lucian Blaga, elevii claselor I B (inst. Șandor Traier) și a V-a B (prof. Ioana Trempe și prof. Ioana Șandor)  de la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din Oradea s-au adunat în ludoteca bibliotecii pentru a-l evoca pe cel care este patronul spiritual al școlii în care învață.
Activitatea a fost rezultatul unui parteneriat între școală, biblioteca județeană și Teatrul de Stat pentru Copii și Tineret „Arcadia” din Oradea.
După ce prof. Ioana Trempe a subliniat importanța momentului, imaginile au adus în fața copiilor Lancrămul, locul nașterii poetului, precum și momente importante din viața și creația acestuia. Am fost introduși apoi în atmosfera liricii blagiene de către Zentania Lakatoș (Lupșe), actriță la „Arcadia”, care a recitat copiilor câteva poezii ale lui Lucian Blaga. Atmosfera a fost menținută de recitările elevilor din clasa I și a V-a. Doamna Mariana Barna, șefa secției de copii a bibliotecii, le-a prezentat apoi elevilor biblioteca și o miniexpoziție de carte cu lucrări ale poetului, filozofului, dramaturgului Lucian Blaga. În încheiere, am cântat cu toții imnul liceului nostru pe versurile scrise de prof. Ioana Șandor.
Mulțumim Bibliotecii Județene „Gheorghe Șincai” și teatrului „Arcadia” pentru disponibilitatea de a ne fi fost alături la ceas de sărbătoare! (S. Traier)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Omagiu lui Lucian Blaga.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

sâmbătă, 19 octombrie 2019