Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 noiembrie 2021

1.Ziua de 29 noiembrie, luni, este zi liberă în sistemul public – hotărârea a fost publicată în Monitorul Oficial / Elevii, copiii, studenții și profesorii din școlile, grădinițele și universitățile publice vor avea o perioadă de cinci zile libere
Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că Guvernul va aproba în ședința de azi declararea zilei de 29 noiembrie ca zi nelucrătoare în sistemul public. Elevii și profesorii nu vor mai merge la ore pe 29 noiembrie, având astfel trei zile fără școală în intervalul 29 noiembrie – 1 decembrie. La acestea se adaugă weekendul, iar perioada de zilele libere este astfel de cinci zile. Revenirea la școală ar urma să aibă loc joi, pe 2 decembrie 2021. Hotărârea de Guvern se aplică în toate instituțiile publice, deci și în universitățile de stat.
„Pe data de 29 va fi zi liberă”, a anunțat Ciucă la începutul ședinței de Guvern.

2. Nivelul „catastrofal” al studenților, reducerea numărului de ore de curs și frauda masivă de la examenele online, criticate de un profesor de la o universitate din Franța
Un profesor de drept public ce predă la Université de Bretagne Occidentale (U.B.O.) a criticat într-un e-mail intern nivelul studenților și decizia scăderii numărului de ore, informează lefigaro.fr. Lectorul și-a descris studenții ca fiind nepregătiți, susține că au un nivel ,,catastrofal” și vorbește despre existența unei fraude masive nepedepsite.
Cadrul didactic, Erwan Le Cornec, avertizează în e-mail că universitatea U.B.O. va deveni o variantă de rezervă a absolvenților de liceu, dacă aceștia nu intră unde își doresc. Un alt aspect menționat de profesor se referă la fraudarea examenelor, dacă acestea sunt organizate la distanță: „în plus, putem trișa dacă, din întâmplare, se organizează examene la distanță”, a spus acesta, citat de publicația franceză.
Jurnaliștii din Hexagon notează că profesorul ar fi întocmit rapoarte bazate pe dovezi și ar fi adus la cunoștința conducerii universității frauda de la examenele online încă din luna februarie a acestui an. Este vorba de câteva zeci de studenți care ar fi în această situație, conform Le Figaro. Profesorul a declarat că urmează să sesizeze autoritățile judiciare în privința aceasta, în situația în care conducerea universității va recunoaște că a trecut cu vederea acțiunea imorală a studenților.
„Cum să explic că studenții, care nu cunosc cu adevărat o materie (avem doar 27,5 ore de lecții pe semestru) și care trebuie să acumuleze informații de la multe alte materii, într-un timp foarte scurt, ar putea să-mi citeze hotărâri judecătorești, precizând data exactă, numărul cauzei și numele părților? (…) La universitate nivelul a devenit, din păcate, catastrofal. Am 25 de ani de serviciu public și văd că doar s-a deteriorat”, a spus profesorul, citat de cunoscuta publicație franceză.
El a fost sprijinit de către colegi, cadre universitare, dar și de la profesorii de liceu. Cu toate acestea, a primit și amenințări cu moartea: „Am găsit etichete pe ușa biroului meu: „RIP”, „to death facho”, spune Erwan Le Cornec, citat de Le Figaro.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
19 octombrie 2021
Campanie susținută de BCR, prin proiectul Școala de Bani
Concurs național, cu premii, pentru elevii din clasele P-IV, lansat de Școala de Bani, BCR. Înscrierile sunt deschise până pe 15 noiembrie și pot fi făcute de învățători

Un nou concurs de creație – desene și picturi – este lansat la nivel național în cadrul proiectului “Școala de Bani“, pentru elevii din clasele primare. Sunt invitați să se înscrie, prin învățători, copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 11 ani, cu desene sau picturi pe temele: educație pentru mediu, educație financiară. Termenul de înscriere este 15 noiembrie, iar premiile sunt atractive: școlile pot obține titlul de ,,Școala Banilor Bine-Crescuți”, participanții primesc seturi întregi de cărți și, în școli, se vor organiza ateliere de educație financiară pentru cei mici.
Concursul se desfășoară în perioada 13 octombrie – 15 decembrie 2021 și se adresează elevilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 11 ani, care vor reprezenta astfel școala la care învață. Fiecare școală doritoare trebuie să își înscrie cele mai reușite 12 desene realizate de către elevii săi, pe site-ul concursului. Desenele trebuie să atingă una dintre cele trei teme, la alegere:
• “Economisesc pentru visul meu”
• “La ce ne ajută banii?”
• “Avem grijă de resursele mediului înconjurător”.
Lucrările pot fi realizate în orice tehnică de compoziție: ulei, acuarelă, creion, peniță, colaj, ceracolor etc.


Polițiștii bihoreni au pregătit cel mai gustos bogracs!

Deschiderea oficială a sezonului estival la Baza sportivă „Dinamo”

Polițiștii bihoreni au pregătit cel mai gustos bogracs!

Vineri, 14 mai 2010, la Baza sportivă „Dinamo” din municipiul Oradea, s-a desfășurat cea de-a doua ediție a concursului „Cel mai gustos bogracs”.

Evenimentul a marcat deschiderea oficială a sezonului estival la baza de agrement și pregătire fizică a polițiștilor bihoreni.
Superbă atmosfera, grozav bograciul, gazde minunate!
În acest an, sezonul estival la Baza sportivă „Dinamo” s-a deschis cu întreceri sportive, bogracs, muzică, joc și voie, iar organizatorii, subalternii comisarului șef Adrian Bucur, s-au mobilizat de nota 10. După sportul rege și handbalul feminin, cea mai gustată întrecere a fost concursul de făcut bogracs. Polițiștii orădeni, cărora li s-au alăturat cu mult succes cei din Săcuieni, Salonta, Aleșd, Beiuș, Băile Felix..., dar și jandarmii dlui Ioan Huluban, și-au lepădat uniformele și au îmbrăcat tricourile, halatul și boneta de bucătar, punând piciorul și mâna pe minge, înlocuind arma și bastonul cu polonicul. La sărbătoarea lor, au venit și prefectul județului, Gavrilă Ghilea, deputatul Ștefan Seremi, omul de afaceri, președintele Ioan Micula, Gabi Popescu și Crina Abrudan, Ioan Silaghi și ansamblul folcloric „Bihorul”, precum și mici dansatori campioni...
Privită în ansamblu, întreaga asistență a format o familie fericită, familia polițiștilor, care a sărbătorit cu bogracs, bere și vin. Superbă atmosfera, grozav bogracsul!
Cel mai înstelat bogracs a fost al celor de la Arme
La ora adevărului, fotbaliștii și cei mai iscusiți bucătari în gătitul bogracsului au fost felicitați și „avasați în grad”, premiați fiind cu diplome și cupe...
Dintre fotbaliști, cei mai galonați au fost cei de la serviciu Rutier!
Echipele de bucătari, multe, precum steluțele steagului U.E., au fost jurizate de prefectul județului, dar și de jurnaliștii orădeni prezenți la eveniment.
Iată cum se prezintă, într-o formulare de duh, clasamentul celor care s-au îndeletnicit cu pregătirea bogracsului.
*Cel mai citit bogracs a fost al celor de la Ordine Publică
*Cel mai presurizatal celor de la Beiuș
*Cel mai violent – de la Municipiu (Oradea)
*Cel mai milităros al Jandarmilor
*Cel mai gustos (cu apă termală) din Băile Felix
*Cel mai liber – din Salonta
*Cel mai feminin din Săcuieni
*Cel mai drăguțdin Aleșd
*Cel mai criminal serviciul Investigații Criminale
*Cel mai aromat – serviciul de Crimă Organizată
*Cel mai înstelat – al celor de la serviciul Arme
*Cel mai expert bogracs a fost al celor de la I.P.A. (Reg. 1 Bihor), care au organizat campionatul de fotbal al polițiștilor... (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze (133 de poze), accesați Galeria foto: Polițiștii bihoreni au pregătit cel mai gustos bogracs!

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

marţi, 30 noiembrie 2021