Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
19 martie 2023

Simulare Evaluarea Națională 2023, proba scrisă la Limba română. Elevii de clasa a VIII-a susțin luni repetiția pentru examenul din iunie – procedură și modele de subiecte
...................................
Luni, 20 martie, încep simulările pentru Evaluarea Națională la clasa a VIII-a, cu proba la Limba și literatura română. Accesul în sălile de examen se face între 8.00 și 8.30, conform procedurii transmise de Ministerul Educației în țară zilele trecute, iar elevii trebuie să aibă cu ei un document de identitate: certificat de naștere ori carte de identitate, potrivit informațiilor transmise în școli.
Calendarul complet și modele de subiecte, mai jos în articol.
Joi, 16 martie, Ministerul Educației a publicat, pe edu.ro, ghidul simulării pentru examenele naționale. Potrivit acestuia, repartizarea elevilor se realizează astfel încât aceștia să fie așezați câte unul în bancă în ordine alfabetică pe fiecare clasă, astfel încât colectivele să nu fie amestecate. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Rezultatele obținute la simulările naționale nu sunt afișate și nu sunt făcute publice, conform documentului. În procedură se arată că „rezultatele obținute de elevi la simulările naționale sunt comunicate acestora și analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare ale elevilor”. Rezultatele obținute la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați, scrie pe edu.ro.

”Timpul de lucru pentru completarea casetei de identificare este de 15 minute; timpul efectiv de lucru pentru fiecare probă scrisă este de 120 de minute și începe după completarea casetei de identificare”, conform informării de la Minister din 8 februarie.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
19 martie

România, țara cu cei mai puțini copii de peste 4 ani care merg la grădiniță, din Uniunea Europeană – raport / Peste 17% nu sunt înscriși în învățământ / Din toamnă, grupa mijlocie devine obligatorie
..........................................

România are cea mai scăzută rată de participare în învățământul preșcolar din UE pentru copiii între 4 ani și vârsta oficială de înscriere în învățământul obligatoriu, potrivit raportului privind starea învățământului pe anul 2021-2022, publicat de Ministerul Educației recent. Practic, peste 17% dintre copiii de peste 4 ani nu sunt înscriși în grădiniță.
În prezent, doar grupa mare de la grădiniță este obligatorie, urmând ca cea mijlocie să devină obligatorie până cel mai târziu în 2023, iar grupa mică până în anul 2030, potrivit legii Educației nr. 1/2011.
Datele care plasează România alături de Bulgaria, ultimele în clasamentul țărilor cu cea mai scăzută rată de participare în învățământul preșcolar – 82,4% – sunt preluate de la Eurostat în raportul Ministerului Educației...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
5 martie 2023

30 de burse de câte 5.000 de lei pe an școlar, acordate elevilor de clasa a VIII-a din mediul rural pentru a merge la liceu. Printre criterii: nota la Evaluarea Națională 2023, performanța școlară și veniturile familiei
.......................................................
30 de elevi de clasa a VIII-a care provin din mediu rural pot fi susținuți prin burse de câte 5.000 de lei în fiecare an de liceu, în funcție de nota de la Evaluarea Națională 2023 și câteva condiții precum notele din gimnaziu, participarea la concursuri și veniturile părinților, potrivit unui comunicat al Fundației Rădăcini Group, primit de EduPedu.ro.
Pentru a fi eligibil, o condiție este ca aplicantul să fie elev în clasa a VIII-a în anul școlar 2022-2023 la o școală gimnazială din mediul rural, în județele din programul fundației organizatoare: Argeș, Buzău, Brăila, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman, Tulcea, Vaslui și Vrancea.
Bursele ,,pot acoperi cheltuieli privind cazarea elevilor, cheltuielile de deplasare, cheltuielile de întreținere: hrană, îmbrăcăminte, rechizite sau parte din taxa școlară în cazul unui liceu privat, pentru toți cei patru ani de liceu. Nu sunt necesare documente justificative pentru modul cum au fost cheltuite sumele de bani primite ca bursă”, scrie în comunicatul de presă primit de EduPedu.

Bun venit, primăvară!

Activitate concurs - Welcome spring!

Bun venit, primăvară!

Joi, 6 mai 2010, la Școala de Arte și Meserii Dobrești, structura Hidișel, s-a desfășurat concursul comunal Welcome spring! (Bun venit, primăvară!) pentru clasele V-VIII.

Prin urmare, la concurs au participat elevi de la școlile din Hidișel, Topa de Sus, Luncasprie și Dobrești.
Concursul a avut două secțiuni: recitare și compoziție. La prima secțiune, elevii au recitat sau au interpretat o poezie, la alegere, cu tema primăvara, iar la a doua secțiune, școlarii au creat o poezie sau un eseu cu aceeași temă.
Elevii au avut un termen limită pentru a se înscrie, iar profesorii au completat un formular de înscriere pe care l-au trimis școlii organizatoare, școala din Hidișel.
Activitatea s-a desfășurat după următorul program: o scurtă prezentare a activității, recitarea poeziilor, o prezentare în power point, cu titlul: What do English poeple celebrate in spring? (Ce sărbătoresc englezii primăvara?), notarea elevilor de la secțiunea recitare și evaluarea lucrărilor de la creație, iar în final, premierea participanților.
Juriul a fost format din: prof. Ioana Ionescu (prof. de franceză-engleză), Lidia Pocsai (prof. de română-engleză) și Răzvan Turcuș (prof. de română-engleză).
Am ales tema primăvara deoarece am considerat că este o temă generoasă. Primăvara au loc o serie de evenimente care implică sărbătoarea naturii, precum și alte festivaluri sau sărbători religioase.
Obiectivul fundamental al acestei activități a fost stimularea creativității elevilor din clasele gimnaziale, precum și sporirea interesului acestora pentru limba străină studiată, prin activități extracurriculare.
Câștigătorii concursului au fost, la secțiunea recitare: mențiune - Popuș Florina, clasa a VI-a din Topa de Sus, locul III - Fericel Teodora, clasa a VII-a din Dobrești, locul II - Luca Adina, clasa a V-a din Luncasprie, locul I - Jurj Bianca, clasa a V-a, Luncasprie. La secțiunea creație, învingători au fost: mențiune - Florea Bogdan, clasa a VII-a, Topa de Sus, locul III - Seican Gabriela, clasa a VII-a, Hidișel, locul II - Mihele Denisa, clasa a VI-a, Dobrești, locul I - Fericel Teodora, clasa a VII-a, Dobrești.
Toți aceștia au primit diplome, precum și cărți cu povești în limba engleză. Profesorii care au avut elevi în concurs au fost recompensați, la rândul lor, cu diplome de participare.
Acest concurs a fost organizat de prof. de engleză, Ruja Călina Diana, de la Școala din Hidișel și prof. documentarist Lavinia Buha, care a asigurat și spațiul necesar desfășurării evenimentului, și anume, în cadrul CDI. (Diana R.)

Trimite email

Wednesday, 7 June 2023