Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Bun venit, primăvară!

Activitate concurs - Welcome spring!

Bun venit, primăvară!

Joi, 6 mai 2010, la Școala de Arte și Meserii Dobrești, structura Hidișel, s-a desfășurat concursul comunal Welcome spring! (Bun venit, primăvară!) pentru clasele V-VIII.

Prin urmare, la concurs au participat elevi de la școlile din Hidișel, Topa de Sus, Luncasprie și Dobrești.
Concursul a avut două secțiuni: recitare și compoziție. La prima secțiune, elevii au recitat sau au interpretat o poezie, la alegere, cu tema primăvara, iar la a doua secțiune, școlarii au creat o poezie sau un eseu cu aceeași temă.
Elevii au avut un termen limită pentru a se înscrie, iar profesorii au completat un formular de înscriere pe care l-au trimis școlii organizatoare, școala din Hidișel.
Activitatea s-a desfășurat după următorul program: o scurtă prezentare a activității, recitarea poeziilor, o prezentare în power point, cu titlul: What do English poeple celebrate in spring? (Ce sărbătoresc englezii primăvara?), notarea elevilor de la secțiunea recitare și evaluarea lucrărilor de la creație, iar în final, premierea participanților.
Juriul a fost format din: prof. Ioana Ionescu (prof. de franceză-engleză), Lidia Pocsai (prof. de română-engleză) și Răzvan Turcuș (prof. de română-engleză).
Am ales tema primăvara deoarece am considerat că este o temă generoasă. Primăvara au loc o serie de evenimente care implică sărbătoarea naturii, precum și alte festivaluri sau sărbători religioase.
Obiectivul fundamental al acestei activități a fost stimularea creativității elevilor din clasele gimnaziale, precum și sporirea interesului acestora pentru limba străină studiată, prin activități extracurriculare.
Câștigătorii concursului au fost, la secțiunea recitare: mențiune - Popuș Florina, clasa a VI-a din Topa de Sus, locul III - Fericel Teodora, clasa a VII-a din Dobrești, locul II - Luca Adina, clasa a V-a din Luncasprie, locul I - Jurj Bianca, clasa a V-a, Luncasprie. La secțiunea creație, învingători au fost: mențiune - Florea Bogdan, clasa a VII-a, Topa de Sus, locul III - Seican Gabriela, clasa a VII-a, Hidișel, locul II - Mihele Denisa, clasa a VI-a, Dobrești, locul I - Fericel Teodora, clasa a VII-a, Dobrești.
Toți aceștia au primit diplome, precum și cărți cu povești în limba engleză. Profesorii care au avut elevi în concurs au fost recompensați, la rândul lor, cu diplome de participare.
Acest concurs a fost organizat de prof. de engleză, Ruja Călina Diana, de la Școala din Hidișel și prof. documentarist Lavinia Buha, care a asigurat și spațiul necesar desfășurării evenimentului, și anume, în cadrul CDI. (Diana R.)

Trimite email

sâmbătă, 15 mai 2021