Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Măcar o piesă de teatru pe semestru

Valențele educative ale teatrului

Măcar o piesă de teatru pe semestru

Luni, 12 aprilie 2010, elevii din clasele a V-a, a VI-a și a VIII-a de la Școala cu clasele I-VIII din Ineu au vizionat piesa de teatru „Morile de vânt ale lui Sancho Panza”, la Teatrul de Stat pentru Copii și Tineret "Arcadia" din Oradea.

Vizionând piese de teatru, elevii își dezvoltă atenția distributivă, memoria, gândirea, imaginația și vocabularul, cunoștințele lor cunosc un salt calitativ, se trezește curiozitatea, interesul, se nasc sentimente, se formează atitudini, își autoeducă stăpânirea de sine, perseverența, curajul și spiritul de răspundere, întreaga personalitate a copilului se dezvoltă.
Datorită faptului că majoritatea activităților desfășurate în cadrul acestuia, sunt activități de grup, îi apropie pe copii între ei, îi ajută la formarea comportamentului de echipă, îi învață să țină seama de ceilalți colegi. Teatrul înlătură individualismul și egoismul ce se manifestă la elevii care provin din familii cu un singur copil, dezvoltând în același timp colaborarea între elevi, între elevi și învățător. Din buna colaborare, copiii înțeleg că fiecare în parte este ca o piesă dintr-un mecanism, care va funcționa bine numai dacă fiecare dintre ele, la locul și la rândul ei, va funcționa bine. Orice disfuncție se observă foarte ușor de către spectatori, mai ales de către copii, care sunt judecătorul cel mai neînduplecat, selectorul cel mai potrivit și mai drept, care reacționează imediat. De aceea și noi am hotărît să vizionăm măcar o piesă de teatru pe semestru. (Florina Toma)

Trimite email

duminic, 25 august 2019