Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Zâmbetul lor e fericirea noastră”

Paula, pe urmele lui Andrei

„Zâmbetul lor e fericirea noastră”

Timp de peste două săptămâni, Paula Caba, din clasa a IX-a J, de la Colegiul Economic „Partenie Cosma” din Oradea, a încercat să convingă colegii să strângă bani sau obiecte de îmbrăcăminte pentru niște copii cu dizabilități care au fost abandonați de părinți.

Sâmbătă, 8 mai 2010, acțiunea Paulei a prins contur, în momentul în care a decis să meargă la acei copii, împreună cu șase colegi, în frunte cu inimosul Andrei Toia, din X C.
 „Acțiunea lor s-a numit „Zâmbetul lor e fericirea noastră” și chiar s-a dovedit inspirat acest titlu (dat de Ruxi, din IX J), copiii fiind încântați de darurile primite (rechizite, cărți cu povești, săpunuri aromate, papuci de spumă pentru fiecare copil și o lădiță cu portocale...), după cum aveam să aflăm de la dirigintele lor, prof. Daniela Ghiuro.
 După câteva minute de timiditate, încurajați de educatoarea lor, dar și de liceeni, copiii au început să socializeze.
Vreau să mai subliniez faptul că în cadrul acestei acțiuni, liceenii s-au dovedit a fi mult mai maturi și responsabili pentru vârsta lor. Ei au promis să-i convingă și pe alții, din alte clase, să doneze haine, încălțăminte și cărți. Ei doresc să mai revină în mijlocul acestor copii. La plecare, Paula și Diana și-au manifestat dorința de a mai rămâne cu acei copii, să se joace cu ei și să le citească din cărțile cu povești (pe care le-au adus în dar...).
Mulți adulți ar avea ce învăța de la acești tineri de 16-17 ani: să aibă mai multă răbdare și mai ales înțelegere față de alții, să încerce, atât cât pot, să-i ajute pe cei mai necăjiți, indiferent ca au un handicap sau nu, și mai ales, să se bucure de... zâmbetul lor”, conchide dna profesor Daniela Ghiuro. (Ovidiu DAN)

Trimite email

joi, 24 septembrie 2020

Poza zilei

Câștigă o tabletă Smart!

La împlinirea a 20 de ani de activitate,
Universitatea Agora din Oradea organizează un concurs pentru elevii claselor a XII-a
Dacă ești elev în clasa a XII-a și dorești să câștigi o tabletă Smart, urmează cei trei pași:
1. Cere o recomandare dirigintelui tău.
2. Redactează un eseu-prezentare cu titlul ,,Dăruiește învățătură"!
3. Scanează sau fotografiază recomandarea și eseul și trimite-le pe adresa de email: agora20@univagora.ro.
Fii conectat! Fii învățat!
Și tu ai dreptul la educație!