Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Premierea lucrărilor – marți, la palat

„Educația rutieră salvează vieți!”

Premierea lucrărilor – marți, la palat

În cursul lunii ianuarie 2010, Inspectoratul de Poliție al județului Bihor, prin Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalități și Inspectoratul Școlar Județean Bihor, prin Școala cu clasele I – VIII nr. 11 și Grădinița nr. 41- „Piticot” din municipiul Oradea, au lansat, pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Bihor, concursul de creație „Educația rutieră salvează vieți!”

Concursul, aflat la cea de-a doua ediție, s-a desfășurat în perioada ianuarie – mai 2010 și s-a adresat atât preșcolarilor, cât și elevilor din clasele I – IV, având ca scop verificarea cunoștințelor și abilităților referitoare la: traficul rutier, identificarea situațiilor de risc ce pot apărea în trafic, cunoașterea semnificației indicatoarelor rutiere.
În această perioadă, concurenți din 26 de județe (Bihor, Neamț, Caraș – Severin, Iași, Suceava, Brăila, Prahova, Cluj, Timiș, Constanța, Alba, Hunedoara, Satu Mare, Sibiu, Brașov, Argeș, Maramureș, Ialomița, Mehedinți, Tulcea, Sălaj, Arad, Teleorman, Galați, Vaslui, Botoșani) și municipiul București au trimis către organizatori, prin poștă, peste 600 de lucrări educativ – preventive, constând în desene și colaje cu tematică de educație rutieră, numărul mare de lucrări primite atestând faptul că educația rutieră constituie o prioritate pentru întreaga comunitate.
Evaluarea desenelor primite a fost realizată de un juriu format din reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție al județului Bihor, Inspectoratului Școlar, profesori de desen și reprezentanți ai Facultății de Arte Vizuale din cadrul Universității Oradea.
Jurizarea lucrărilor s-a făcut pe două secțiuni, secțiunea de desen și cea de colaj, pe categorii de vârstă, respectiv preșcolari și elevi din clasele I – IV. Principalele aspecte punctate de juriu au fost originalitatea, reproducerea cât mai fidelă prin desen a unor situații reale ce pot apărea în trafic și cunoașterea temeinică a regulilor de circulație rutieră, și implicit, a indicatoarelor rutiere.
Prin intermediul concursului, copiii participanți au avut posibilitatea de a-și dezvolta abilitățile participative, de cooperare și relaționare și au fost implicați în activități destinate siguranței rutiere, toate cu scopul formării unui comportament rutier responsabil, prin cunoașterea regulilor de circulație și respectarea acestora.
În acest context, marți, 25 mai 2010, începând cu ora 11, la Palatul Copiilor și Elevilor din Oradea, se va desfășura festivitatea de premiere a lucrărilor participante la concursul național „Educația rutieră salvează vieți”, iar publicul larg va avea posibilitatea de a admira, într-o expoziție, lucrările artistice ale concurenților. (Alina Dinu)

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 21 octombrie 2019