Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Ziua păsărilor și arborilor

În 10 mai, în calendarul ecologic, găsim

Ziua păsărilor și arborilor

În fiecare an în data de 10 mai, sărbătorim Ziua păsărilor și arborilor. Această zi a fost creată de către iubitorii de natură implicați direct în serviciile de protecție și conservare a mediului, care au dorit să facă public faptul că a ne întoarce la natură și a fi mai generoși cu aceasta nu reprezintă un efort prea mare din partea noastră.

Ocrotind păsările și arborii, realizăm, implicit, conservarea habitatelor. A sădi un copac sau a plasa căsuțe pentru păsări sunt lucruri foarte simple pentru noi, dar importante pentru menținerea echilibrului ecologic.
Prin proiectul „Școli pentru un viitor verde” ne-am propus stimulăm interesul copiilor pentru protejarea mediului înconjurător în general, a păsărilor și arborilor, în special. Totodată, prin stimularea în prevenirea și combaterea atitudinilor nega­tive de distrugere, de neglijență, de nepăsare în acțiunile lor din mediul înconjurător am încercat
conștientizarea elevilor că au o șansă în plus să fie sănătoși dacă au în vedere protejarea acestuia.
Elevii claselor a IV-a A și a III-a A, conduși de prof. Otilia Luca și Corina Gârba, și-au propus și au realizat în cadrul orelor de educație tehnologică căsuțe pentru păsărele. S-au gândit că veselele necuvântătoare din parcul școlii vor fi cele mai fericite. Astfel că după două săptămâni de muncă asiduă, căsuțele au fost gata. Plini de veselie, ajutați de nenea Sandu, portarul școlii, au început să așeze căsuțele în copaci. Timp de o oră au împânzit parcul școlii cu zeci de căsuțe.
Pe fețele tuturor se citea mulțumirea lucrului bine făcut, a faptului că au contribuit după posibilitățile lor la protejarea micilor viețuitoare.(Adina L.)

Trimite email

duminic, 21 iulie 2019