Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Planificarea resurselor financiare”

Prof. Virgil Blage - maestru în arta conversației

„Planificarea resurselor financiare”

Miercuri (26 mai 2010), în cadrul „Săptămânii europene a IMM-urilor”, la Colegiul Economic „Partenie Cosma” din Oradea, au avut loc două seminarii – „Strategii manageriale în IMM-uri”, organizat de doamna prof. Ileana Popa și „Planificarea resurselor financiare”, susținut de dl prof. Virgil Blage.

Am tot auzit multe aprecieri la superlativ la adresa distinsului profesor Virgil Blage, iar noi am publicat nenumărate articole în care am consemnat succesele internaționale obținute de elevii domniei sale. Ieri, însă, am avut ocazia să-l descoperim ca un maestru în arta conversației, la seminarul interactiv susținut în sala festivă cu elevii a trei clase.
Într-adevăr, domnul profesor are har în arta conversației, stârnind admirația, curiozitatea și interesul auditoriului, care devine, din simplu spectator, subiect activ, interlocutor, actor, partener de dialog...
La o temă generoasă, binecunoscută și ușor de „digerat” de niște profesioniști în domeniu, cum este „Planificarea resurselor financiare”, discipolii și profesorul au excelat în argumente cu puncte tari și puncte slabe ale unei realități economice bolnave, pe care o parcurgem dureros de pesimiști, fără a întrevedea o redresare, fără a putea intui că mâine se va vedea luminița de la capătul tunelului.
Cât sunt de realiști și de profesioniști elevii economiști ne-am putut da seama din răspunsurile lor documentate și pertinente, comparându-le cu rezultatele relevate de studiul sociologic făcut în cadrul unui proiect Comenius derulat la Colegiul Economic „Partenie Cosma”, în 2006-2009, în parteneriat cu școli din Germania, Slovacia și Polonia.
La finalul manifestării, doamna profesor Alice Scarlat – inițiatorul și coordonatorul principal al manifestărilor, a ținut să felicite și să înmâneze câte o diplomă coordonatorilor celor două seminarii, prof. Ileana Popa și Virgil Blage.
Joi – alte două manifestări
Astăzi (joi), în cea de-a treia zi a „Săptămânii europene a IMM-urilor”, sunt planificate alte două manifestări: „Aspecte privind proiectul de lege pentru înființarea firmelor Starter” (seminar coordonat de prof. Andreea Albert și Laura Dan), precum și o prezentare de succes a planului de afaceri al firmei de exercițiu „Fantasy Bloom” S.R.L., calificată pentru etapa națională a concursului „Business Plan”, firmă și activitate coordonate de prof. Alice Scarlat. (Ovidiu DAN) P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Planificarea resurselor financiare”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 23 octombrie 2019

Poza zilei

Lansare album de debut - Adrian Bojan

Ziua de 3 noiembrie 2019 va încununa pentru solistul de muzică populară Adrian Bojan nu mai puțin de șase ani de stăruință și muncă.
Acesta își va lansa albumul de debut intitulat „Maica me când m-o făcut", în cadrul unui eveniment organizat de Asociația ,,Culanii" Sânnicolau Român, în satul natal al acestuia, Sânnicolau Român.