Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Școlarii și preșcolarii din Sîntandrei au sărbătorit Ziua copilului

Duminică

Școlarii și preșcolarii din Sîntandrei au sărbătorit Ziua copilului

Invitându-ne la spectacolul dedicat Zilei copilului, dra prof. Andrada Mezea ne-a asigurat că vom avea ce vedea, duminică (30 mai 2010), pe scena din cochetul parc central al comunei Sîntandrei.

În cadrul celor 11 momente artistice, preșcolarii și elevii din Sântandrei și-au demonstrat clasa artistică, impresionând, de la mic la mare! Lor li s-au alăturat dansatori din comună și din Oradea (Ansamblul „Plaiurile Crișului” din Sîntandrei, soliștii vocali Alexandra Paina și Ovidiu Piscoi, acompaniați de Radu Târb și Marius Dobrea...), trupele orădene de dans din cadrul  Asociației „Boom Box”, precum și titratele majorete ale Academiei de dans „Ars Nova” din Oradea.
Cei mai mici artiști (preșcolarii grupei mijlocii), îndrumați de ed. Ana Pușcaș și Eugenia Torjoc) au pus de un carnaval, cu personaje din basme și povești, și un dans interesant - „Rața și Arlechino”. Copiii din grupa mare (îndrumați de ed. Monica Torjoc și Tatiana Pop, instructor de dans, Fenyes Noemi) au lansat, prin dansul lor, o subtilă provocare verii. În patru reprize, corul școlii, dirijat de prof. Janeta Morar, ne-a încântat cu frumoase cântece, dintre care, „Imnul Pământului” - o piesă în premieră pentru mulți, compusă de prof. Janeta Morar, pe versurile drei prof. Andrada Mezea. Imnul a fost cântat și pe marea scenă a amfiteatrului din Orășelul copiilor, fiind surpriza plăcută a manifestării. O surpriză, la fel de plăcută, ne-au furnizat-o, duminică, membrii trupei de dans modern a comunei (instruiți de Fenyes Noemi).
O demonstrație de karate
Pentru o schimbare de registru, pe scenă au urcat copiii antrenați de Fenyes Alexandru, cu o demonstrație de karate. „Lupta” a încetat, iar elevii dnei înv. Mariana Ștef au reinstalat totul pe coordonatele veseliei, cu frumosul montaj literar-artistic „Copilăria mea”. Exuberanța, gingășia, seriozitatea și măiestria au fost etalate de membrii trupelor de dans modern, de la mic la mare (de la 3 la 6 ani, de la 9 la 12... și până la 21 de ani), instruiți de Fenyes Noemi. Dansatorii clasei a V-a, elevii prof. Alexandra Dubere, au prezentat un vals vienez pe o melodie din desenele animate. Corul și-a încheiat recitalul cu șlagărul „Copilăria”, lăsând scena pe seama majoretelor campioane ale Academiei de dans „Ars Nova”, a dănțăușilor lui Mircea Dărăban, a soliștilor vocali și instrumentiști și a membrilor trupelor de dans din cadrul Asociației „Boom Box”.
„Conectat” la pulsul (și impulsul) artiștilor și spectatorilor, directorul Școlii cu clasele I-VIII din Sîntandrei, prof. Sorin Ban, a trăit la intensitate maximă fiecare moment, declarându-se mulțumit de prestația artiștilor școlii și a dascălilor instructori.
Timp de mai bine de trei ore și jumătate, cât a ținut spectacolul închinat zilei de 1 Iunie, toate privirile au fost ațintite spre scenă, zona cea mai fiebinte a parcului, chiar dacă, nu prea departe de „sala” de spectacole, se prăjeau mititei și grătare... (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Școlarii și preșcolarii din Sîntandrei au sărbătorit Ziua copilului.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminic, 25 august 2019