Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
7 noiembrie 2023

Prima de carieră didactică – informații importante, detalii utile / Cum pot cadrele didactice să obțină rapid creditele profesionale transferabile pentru educație nonformală (P)

Prima de Carieră Didactică a fost oferită în timpul grevei profesorilor ca o soluție pentru cheltuielile legate de activitatea pe care cadrele didactice o desfășoară, dar informațiile oferite până acum nu sunt foarte bine organizate și nu există un rezumat util.
Nu este foarte clar, de exemplu, de ce s-a oferit pe un card diferit de cel de salariu, cum se utilizează cardul primit, de ce sunt atât de mulți furnizori acceptați (deși activitatea lor n-are nicio legătură cu restricțiile privind cheltuirea sumelor de către profesori).
În acest material veți afla:
De unde vin banii;
De ce s-a utilizat un card separat;
De ce sunt atât de mulți furnizori în lista care acceptă cardul;
Care sunt regulile cu privire la cheltuirea banilor;
Care sunt cheltuielile sigur eligibile;
Care sunt beneficiile acestei prime;
Ce cursuri se pot achiziționa.
Răspunsurile au fost elaborate de echipa Docentix https://www.docentix.com/ – (The e-Learning Company este una dintre firmele afiliate care oferă exclusiv cursuri online în limba română).

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
17 octombrie 2023

Conferință pentru profesori și învățători la Cluj – Universitatea Babeș-Bolyai – FSEGA, pe 19 octombrie: Școala de Bani începe școala – discutăm despre educație financiară într-un context transdisciplinar / Înscrieri deschise pentru cadrele didactice

Conferința Școala de bani începe școala...

A treia conferință regională din seria „Școala de bani începe școala: resurse educaționale transdisciplinare de educație financiară”, este organizată pe 19 octombrie 2023, de la ora 13.30, la UBB – Aula FSEGA, de Edupedu.ro cu sprijinul Școala de Bani – BCR, alături de partenerul instituțional Universitatea Babeș-Bolyai – FSEGA (Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor). Înscrierile sunt deschise pentru participanți, prin completarea acestui formular.
Noțiunile de educație financiară, dar și mai important, cum să le aplice și să afle despre bani în cât mai multe contexte, în cât mai multe și variate împrejurări, exact ca în viață, sunt foarte importante pentru elevi. Care este valoarea banilor, cum să-și gestioneze veniturile și cheltuielile, cum să economisească și să investească, cum să împrumute bani în mod responsabil și cum să se protejeze de fraude financiare, toate aceste chestiuni trebuie să găsească răspunsuri și explicații și de la oamenii care aduc cunoașterea în viața lor, de la cadrele didactice.
Se organizează în total o serie de patru conferințe regionale. Prima dintre ele a avut loc la Timișoara, la Universitatea de Vest, pe 21 septembrie 2023, iar cea de-a doua la București, pe 19 octombrie, la Academia de Studii Economice din Bucureșt, care a fost și partener instituțional alături de Inspectoratul Școlar al Municipiului București. În cadrul acestor evenimente, peste 250 de profesori participanți au interacționat și în cadrul unui atelier de educație financiară și au avut ocazia de a discuta cu experții și organizatorii din proiect. La final, s-au acordat diplome de participare semnate atât de reprezentanții Școala de Bani, cât și de partenerii din inspectoratele școlare și universități. Seria de conferințe regionale se încheie la Iași, pe 16 noiembrie. Înscrierile sunt deschise pentru participanți atât pentru evenimentul de la Cluj-Napoca cât și pentru cel de la Iași, prin completarea acestui formular.
Școala de Bani și BCR au lansat în 2022 proiectul LifeLab, care, după ce a fost pilotat în două școli din sistemul de învățământ preuniversitar, urmează să fie extins la nivel național. Primul an de LifeLab a însemnat peste 50 de profesori, 1.200 de elevi, 15 cursuri de pregătire pentru profesori și 100 de materiale educaționale dezvoltate de profesorii LifeLab. La sfârșitul programului, cunoștințele de educație financiară ale elevilor s-au îmbunătățit considerabil: de la 46% la 65% (pentru elevii din ciclul gimnazial) și de la 40% la 55% (pentru elevii din ciclul liceal). Totodată, 93% dintre elevi și-au exprimat dorința să învețe cât mai multe noțiuni financiare practice și aplicabile.
Pentru profesori sunt esențiale formarea, sprijinul și resursele, în orice demers didactic. LifeLab a pregătit resurse multiple. În plus, Școala de Bani a susținut CCD Prahova pentru a implementa un program de formare gratuit, acreditat de Ministerul Educației.
Participarea este gratuită, dar locurile sunt limitate, se acordă diplome de participare. Sunt invitați să participe în principal profesorii din mediul preuniversitar, pentru care au fost create resursele educaționale cu o abordare transdisciplinară, prin care noțiunile de educație financiară pot fi introduse în predarea mai multor materii, pe toate ciclurile de învățare din preuniversitar: preșcolar, primar, gimnazial și liceal.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
27 septembrie

Ai peste 16 ani, ești la liceu și ești creativ?
Înscrie-te până pe 31 octombrie la competiția de inovație Solve for Tomorrow / Poți participa individual sau cu prietenii și colegii, în echipe, iar cei selectați vor beneficia de sesiuni de mentorat, workshop-uri și ateliere pentru a-și pune în practică proiectele (P)…

Repartizarea computerizată a candidaților în licee și școli de arte și meserii

Poate vă intersează

Repartizarea computerizată a candidaților în licee și școli de arte și meserii

12.07.2007
Pe site-ul http://admitere.edu.ro/, au fost publicate astăzi, 12 iulie, rapoartele finale ale repartizării computerizate a absolvenților de clasa a VIII-a care au promovat Testele Naționale 2007. Din 138.865 elevi care au depus opțiuni, au fost repartizați 137.326 (98,89%). 1.539 (1,11%) candidați nu au putut fi repartizați deoarece au completat prea puține opțiuni în fișa de admitere. Peste 53% dintre candidați au fost declarați admiși la prima opțiune exprimată, în timp ce procentul candidaților repartizați la una din primele 3 opțiuni a fost de 75%.

Conform rapoartelor statistice generate de aplicația ADLIC, specializarea care a dominat topul preferințelor elevilor este matematică-informatică (9 din primele 10 specializări din țară, în ordinea mediei de admitere, sunt matematică-informatică). Liceul fruntaș în clasamentul celor mai mari medii de admitere este Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu" din București, unde media ultimului admis la profilul real a fost 9,51.
În Capitală, specializarea la care s-a înregistrat cea mai mare concurență este matematică-informatică, bilingv engleză, de la Colegiul Național „Sfântul Sava" unde media ultimului admis a fost 9,83. Cei 1539 de candidați nerepartizați în prima etapă au la dispoziție 5.494 locuri la licee și 76.806 locuri la școlile de arte și meserii, rămase neocupate. Aceștia mai au o șansă la următoarea repartizare,
programată în data de 23 iulie.
Ca și în ceilalți ani, aplicația ADLIC pune la dispoziție informații utile privind preferințele elevilor și opțiunile acestora pentru specializările existente în licee. Aplicația „Orientare Admitere", dezvoltată de SIVECO România a oferit candidaților la un loc în liceu posibilitatea de a învăța cum se completează fișa cu opțiuni, astfel încât procentul celor care au rămas nerepartizați să fie cât mai mic.
Despre http://admitere.edu.ro/
http://admitere.edu.ro/ este un site web component al Portalului Educațional SEI (http://portal.edu.ro/), alături de alte site-uri precum http://forum.edu.ro/, http://subiecte.edu.ro/, http://titularizare.edu.ro/ și http://bacalaureat.edu.ro/.
Site-ul conține informații complete despre examenul de admitere precum metodologia, calendarul de desfășurare, subiectele date la examenele din anii anteriori, locurile disponibile la licee și școli de arte și meserii, statistici la nivel național și județean și un forum de discuții publice.
Despre Portalul Educațional SEI (http://portal.edu.ro/)
Portalul Educațional SEI (http://portal.edu.ro) găzduiește anual afișarea rezultatelor admiterii computerizate în licee și școli de arte și meserii - ADLIC, repartizarea pe posturile vacante a profesorilor admiși la examenul de titularizare, rezultatele examenului de bacalaureat, site-urile web ale școlilor și liceelor din România. Cu 102.000 de utilizatori înregistrați și 14 site-uri componente, Portalul SEI este cea mai importantă comunitate virtuală din România, reunind profesori, elevi și părinți din toată țara. Portalul Educațional SEI este un site al Ministerului Educației, Cercetării și Tineretului, realizat de compania SIVECO România. (Biroul de presă)

Trimite email
Saturday, 2 December 2023