Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Repartizarea computerizată a candidaților în licee și școli de arte și meserii

Poate vă intersează

Repartizarea computerizată a candidaților în licee și școli de arte și meserii

12.07.2007
Pe site-ul http://admitere.edu.ro/, au fost publicate astăzi, 12 iulie, rapoartele finale ale repartizării computerizate a absolvenților de clasa a VIII-a care au promovat Testele Naționale 2007. Din 138.865 elevi care au depus opțiuni, au fost repartizați 137.326 (98,89%). 1.539 (1,11%) candidați nu au putut fi repartizați deoarece au completat prea puține opțiuni în fișa de admitere. Peste 53% dintre candidați au fost declarați admiși la prima opțiune exprimată, în timp ce procentul candidaților repartizați la una din primele 3 opțiuni a fost de 75%.

Conform rapoartelor statistice generate de aplicația ADLIC, specializarea care a dominat topul preferințelor elevilor este matematică-informatică (9 din primele 10 specializări din țară, în ordinea mediei de admitere, sunt matematică-informatică). Liceul fruntaș în clasamentul celor mai mari medii de admitere este Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu" din București, unde media ultimului admis la profilul real a fost 9,51.
În Capitală, specializarea la care s-a înregistrat cea mai mare concurență este matematică-informatică, bilingv engleză, de la Colegiul Național „Sfântul Sava" unde media ultimului admis a fost 9,83. Cei 1539 de candidați nerepartizați în prima etapă au la dispoziție 5.494 locuri la licee și 76.806 locuri la școlile de arte și meserii, rămase neocupate. Aceștia mai au o șansă la următoarea repartizare,
programată în data de 23 iulie.
Ca și în ceilalți ani, aplicația ADLIC pune la dispoziție informații utile privind preferințele elevilor și opțiunile acestora pentru specializările existente în licee. Aplicația „Orientare Admitere", dezvoltată de SIVECO România a oferit candidaților la un loc în liceu posibilitatea de a învăța cum se completează fișa cu opțiuni, astfel încât procentul celor care au rămas nerepartizați să fie cât mai mic.
Despre http://admitere.edu.ro/
http://admitere.edu.ro/ este un site web component al Portalului Educațional SEI (http://portal.edu.ro/), alături de alte site-uri precum http://forum.edu.ro/, http://subiecte.edu.ro/, http://titularizare.edu.ro/ și http://bacalaureat.edu.ro/.
Site-ul conține informații complete despre examenul de admitere precum metodologia, calendarul de desfășurare, subiectele date la examenele din anii anteriori, locurile disponibile la licee și școli de arte și meserii, statistici la nivel național și județean și un forum de discuții publice.
Despre Portalul Educațional SEI (http://portal.edu.ro/)
Portalul Educațional SEI (http://portal.edu.ro) găzduiește anual afișarea rezultatelor admiterii computerizate în licee și școli de arte și meserii - ADLIC, repartizarea pe posturile vacante a profesorilor admiși la examenul de titularizare, rezultatele examenului de bacalaureat, site-urile web ale școlilor și liceelor din România. Cu 102.000 de utilizatori înregistrați și 14 site-uri componente, Portalul SEI este cea mai importantă comunitate virtuală din România, reunind profesori, elevi și părinți din toată țara. Portalul Educațional SEI este un site al Ministerului Educației, Cercetării și Tineretului, realizat de compania SIVECO România. (Biroul de presă)

Trimite email

sâmbătă, 4 aprilie 2020