Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Sădiți o floare, plantați un copac!

De Ziua mondială a mediului

Sădiți o floare, plantați un copac!

Sunt îndemnuri pe care elevii și dascălii de la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” din Oradea le-au adresat tuturor românilor și locuitorilor planetei, vineri (4 iunie 2010), în cadrul manifestării care a avut loc în sala festivă a colegiului.

Ziua mondială a mediului este celebrată în fiecare an la 5 iunie și a fost înscrisă de Adunarea Generală a ONU în calendarul internațional pentru a atrage atenția asupra pericolelor ce gravează mediul natural global și a aminti tuturor pământenilor obligația de a se îngriji de starea planetei.
Să ne amintim că un mic gest, atunci când este făcut de milioane de oameni, are un impact enorm asupra mediului înconjurător. „Pământul are o piele, iar această piele are boli, de exemplu, una din aceste boli se numește om”, scria Friedrich W.N.
Zilnic, activitățile noastre afectează clima prin utilizarea combustibililor fosili (petrol, cărbuni și gaze) pentru producerea energiei și transport. Aceste schimbări climatice au impact asupra vieții și pot distruge numeroase medii naturale pe parcursul următorilor ani (se scrie în frumosul pliant lansat de gazde cu acest prilej).
Poluarea Crișului Repede este o problemă care ne privește pe toți!
Vrei ca orașul tău să fie cel mai curat?
Punând mână de la mână, vom putea face o lume mai bună!
Dacă nu noi, atunci cine?
Calitatea apei ne influențează pe fiecare dintre noi, dar, în același timp, stilul nostru de viață se reflectă în calitatea apei.
La Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” se va derula un proiect în parteneriat cu Primăria Oradea, în cadrul căruia s-au propus o serie de activități, cum ar fi: Investigarea malului drept al râului Crișul Repede (pe sectorul pod centru - pod CFR Ioșia) pentru depistarea surselor de poluare; realizarea de materiale informative: pliante, afișe, hărți, înregistrări video și poze; acțiuni de igienizare a secțiunilor aferente studiului; analize specifice râului Crișul Repede pe zona aferentă studiului, din Oradea, compoziția biologică și chimică a apei; prezentarea rezultatelor proiectului pe pagina web a colegiului și difuzarea acestora prin intermediul presei, a cercurilor metodice; realizarea unui DVD cu prezentarea rezultatelor proiectului...
(Ov. D.)

Trimite email

luni, 21 octombrie 2019