Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Premierea proiectului educațional „Un mediu mai curat”

Vineri, la școala „Dacia”

Premierea proiectului educațional „Un mediu mai curat”

Vineri (4 iunie 2010), la Școala cu clasele I-VIII „Dacia” din Oradea, a avut loc premierea elevilor, dascălilor (și claselor) care s-au implicat în promovarea proiectului educațional „Un mediu mai curat”, derulat în parteneriat cu Primăria Oradea, Zona Metropolitană Oradea, Inspectoratul Școlar, Agenția Națională pentru Protecția Mediului Bihor și S.C. Mehrom România.

 „Necesitatea propunerii unui astfel de proiect a survenit dintr-o analiză de sondaj efectuată pe un mare grup de elevi de la Școala „Dacia” care aveau nevoie de un cadru organizat pentru realizarea aplicațiilor din domeniul eco-civic.
Copiii pot influența prin comportament comunitatea, părinții, în luarea deciziilor privind sănătatea mediului. Activitățile propuse permit observarea mediului și implicațiile necesare vieții sănătoase, înțelegerea relației dintre om și mediu, interdependența dintre calitatea mediului și calitatea vieții. Acestea le permit elevilor să cunoască implicațiile regionale și globale în abordarea problemelor de mediu și să înțeleagă necesitatea responsabilizării omului în acțiunile de protecție a mediului”. Acestea sunt motivele pe care le aduc coordonatorii proiectului, prof. dr. Florian Hava – directorul școlii, și Claudia Trifa – consilierul educativ, în argumentarea derulării proiectului.
În acest sens, în perioada aprilie – iunie, la nivelul unității de învățământ, au avut loc acțiuni de colectare selectivă a deșeurilor cu atragerea unui număr cât mai mare de persoane din comunitatea locală, realizarea unei expoziții cu obiecte confecționate din materiale reciclabile, valorificarea deșeurilor și finalizarea campaniei de colectare a deșeurilor printr-un concurs, realizarea unor activități de igienizare pe malurile Crișului Repede și la Băile 1 Mai, atragerea unui număr cât mai mare de persoane care să renunțe la deplasarea cu mașina în favoarea mersului pe jos și
sărbătorirea „Zilei mondiale a mediului”, iar în final, acordarea premiilor pentru implicarea în acțiunile proiectului.
Pentru acțiunile desfășurate (pentru un mediu mai curat), vineri, directorul școlii și consilierul educativ au înmânat, cu ajutorul sponsorilor (Primăria Oradea și Zona Metropolitană Oradea) premii unui număr de 50 de elevi și 39 de clase. (Ovi Dan)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Premierea proiectului educațional „Un mediu mai curat”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 23 august 2019