Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Abordarea psiho-mistică în învățarea școlară”

La școala din Păgaia

„Abordarea psiho-mistică în învățarea școlară”

Zilele trecute, a fost finalizat la Școala cu clasele I-VIII din Păgaia proiectul civic-religios „Abordarea psiho-mistică în învățarea școlară”

Proiectul a vizat cunoașterea proceselor psihice ale elevilor în învățarea școlară din punct de vedere psihic (științific), iar din punct de vedere mistic informarea elevilor, părinților despre taina pe care i-o dă Dumnezeu la naștere copilului și care-l va urmări poate toată viața. În acest sens s-au derulat pe o perioadă de șase luni mai multe activități dintre care amintim: Evaluarea psihică a elevilor pe baza unor teste și chestionare efectuate de către psihologul școlar Ghiulai Camelia, de la Școala cu clasele I-VIII din Marghita; Dezbateri în orele de dirigenție, Lecții deschise cu participarea părinților, susținute de prof. Horgoș Ana-Maria și Goman Elisabeta.
 Proiectul a avut ca finalitate un simpozion interactiv cu tema „Particularități psiho mistice ale învățării școlare”, la care au participat părinți, cadre didactice și reprezentanți ai I.S.J. Bihor: prof. Ilie Crăciun - inspector școlar general adjunct, Florin Negruțiu - inspector școlar de specialitate, psiholog doctorand Daniela Roman de la Universitatea Oradea și preot doctorand Pop Bogdan, Protopopiatul Ortodox Român din Marghita.
De menționat este faptul că pentru desfășurarea acestui proiect au fost implicate toate cadrele didactice, precum și reprezentanți ai Consilului local Boianu-Mare.
 „La inițiativa părinților s-a hotărât ca acest tip de proiect să continue în anul școlar viitor sub formă de „Școală a părinților”, unde aceste teme să fie aprofundate, la care să fie prezenți și elevii, împreună cu părinții și cadrele didactice”, după cum aflăm de la prof. Gheorghe Chiș, directorul școlii. (Ov. D.)

Trimite email

miercuri, 21 august 2019