Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Prima ediție a „Zilelor școlii” la Oșorhei

31 mai – 1 iunie

Prima ediție a „Zilelor școlii” la Oșorhei

La Școala cu clasele I – VIII din Oșorhei, la inițiativa conducerii școlii, în perioada 31 mai – 1 iunie 2010, s-a desfășurat prima ediție a „Zilelor școlii”.

Toți dascălii și elevii au primit cu încântare această propunere și pregătirile s-au făcut din timp. Programul a fost structurat pe durata a două zile, cuprinzând diverse activități coordonate de dascălii claselor primare și ai celor  gimnaziale.
 În clădirea nouă, s-a amenajat interiorul potrivit fiecărei activități.
Luni (31 mai), au avut loc momentele artistice ale claselor primare și întrecerile sportive la clasele gimnaziale. Doamna prof. Papp Virag a pregătit cu elevii clasei I dansul „Alunelul”; domnul învățător Galiș Teodor a pus în scenă „Fata moșului cea cuminte”, domnul înv. Raita Viorel, cu clasa I de la Alparea și doamna înv. Balogh Cornelia, cu clasele III - IV din Alparea, au realizat montaje (cântece și poezii), iar elevii din Alparea ai doamnei înv. Câmpan Sanda au valsat. A doua zi (marți, 1 iunie), s-au inversat „rolurile”, în sensul că elevii gimnaziști au devenit artiști, iar cei din ciclul primar au trecut la întreceri sportive, coordonate  de domnul prof. Pavel Aurelian.
Actorii gimnaziști au interpretat un fragment  din „La doctor”, pus în scenă  de  doamna prof. Þeposu Viorica (protagoniștii scenetei fiind elevi din clasa  a VIII-a A). Alți elevi din clasa a VIII-a A, îndrumați de prof. Birău Annemari, au interpretat un fragment din „Ioana și cucoana”. Tot prof. Annemari a coordonat grupul vocal al clasei a VII-a A. Elevii dintr-a V-a (îndrumați de dna prof. Franciac Ana) au prezentat un fragment din povestea „Gâsca de aur”.
 În a doua parte a zilei, doamnele prof. Scriminți Lavinia și Claudia Tișe au pus la cale (împreună cu diriginții claselor) un concurs practic-interactiv de salate și figurine din fructe și legume. Au fost premiate: Cea mai aspectuoasă salată și Cea mai frumoasă figurină.
Programul manifestărilor s-a încheiat cu un număr de dans modern, coordonat de prof. Papp Virag. Cele mai reușite momente artistice vor fi prezentate și la „Zilele comunei” Oșorhei. (Adriana& Amalia)

Trimite email

miercuri, 21 august 2019