Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Etapa națională a competiției „Business Plan” (ediția a II-a)

Astăzi, în Capitală,

Etapa națională a competiției „Business Plan” (ediția a II-a)

Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, Raiffeisen Bank și Kulturkontakt Austria organizează astăzi (vineri, 18 iunie 2010), cu începere de la ora 9.00, la Școala Superioară Comercială „Nicolae Kretzulescu" din Capitală (str. Hristo Botev nr. 17, sector 3), etapa națională a competiției „Business Plan" (ediția a II-a).

Competiția „Business Plan” se adresează firmelor de exercițiu înființate de elevii din unități de învățământ profesional și tehnic și presupune elaborarea unor planuri de afaceri pentru aceste firme, respectiv susținerea lor în fața unor comisii de evaluare, care validează competențele antreprenoriale dobândite.
Între orele 10.00 și 15.00, comisia de evaluare va analiza cele opt proiecte ajunse în finală, urmând ca anunțarea câștigătorilor și festivitatea de premiere să aibă loc începând cu ora 15.45.
Firma de exercițiu este o metodă interactivă de învățare în sprijinul dezvoltării spiritului antreprenorial, în care procesul de învățare este centrat pe elev. Conceptul facilitează obținerea competențelor necesare unui întreprinzător dinamic: gândire critică, luare de decizii, asumarea responsabilității, lucrul în echipă, inițiativă, autoorganizare și autoevaluarea resurselor individuale.
Regiunea de nord-vest este reprezentată de F.E. „Fantasy Bloom” din Oradea
Activitatea firmelor de exercițiu este coordonată la nivel național de Centrala Rețelei Firmelor de Exercițiu/Întreprinderilor Simulate din România (ROCT) care funcționează ca departament în cadrul Centrului Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic (CNDIPT). În prezent, la nivel național, funcționează 960 de firme de exercițiu în 170 de unități de învățământ profesional și tehnic. (Biroul de presă)
Etapa regională a competiției s-a desfășurat vineri, 23 aprilie 2010, când, la Oradea, la etapa regională nord-vest, s-au întâlnit echipe din Oradea, Beiuș, Bistrița, Satu Mare și Baia Mare.
Superiori la toate capitolele, elevii dnei profesor Alice Scarlat (de la Colegiul Economic „Partenie Cosma” din Oradea) au câștigat etapa regională, calificându-se pentru etapa națională.
Astăzi, la București, Cristina Bucurean și Ioana Frențiu, reprezentanții firmei de exercițiu F.E. „Fantasy Bloom” din Oradea, se vor „bate” pentru un loc pe podiumul național.
Cristina și Ioana, orădenii și bihorenii, întreaga regiune de nord-vest a României, vă țin pumnii și vă urează să câștigați și în Capitală! (Ovidiu DAN)

Trimite email

luni, 14 octombrie 2019