Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Elevii-artiști din școlile comunei, pe marea scenă a serbărilor de la Alparea

Sâmbătă, de Zilele comunei

Elevii-artiști din școlile comunei, pe marea scenă a serbărilor de la Alparea

Sâmbătă (19 iunie 2010), în cea de-a doua zi a serbărilor prilejuite de Zilele comunei Oșorhei, atenția generală s-a îndreptat spre elevii-artiști din școlile comunei Oșorhei, care și-au spus răspicat cuvântul la microfon, pe marea scenă a serbărilor de la Alparea.

În comuna Oșorhei, noua generație, copiii și tinerii, se bucură de o atenție deosebită din partea conducerii comunei, primarul Ioan Pop și vicele Ioan Gligor fiind prezenți mereu în școală, la toate evenimentele importante din viața școlilor. Dincolo de toate investițiile făcute cu bani grei pentru reabilitarea clădirilor unităților de învățământ din comună, conducerea liberală îi sprijină cu mult drag, încurajând  desfășurarea de activități cultural-educative, atât în școală, cât și în afara ei. De curând, elevii și dascălii școlilor au fost sprijiniți de conducerea primăriei să scoată primul număr al revistei lor „Focus” Oșorhei. În replică, cei mai mici cetățeni ai comunei doresc să-și exprime recunoștința și să le mulțumească aleșilor comunei prin fapte, prin activități de igienizare și înfrumusețare, de păstrare a curățeniei, prin muncă și învățătură, prin rezultate tot mai bune la concursurile școlare...
„După faptă și răsplată!”
Sâmbătă, la serbările comunei, elevii-artiști (în frunte cu profesorii lor și directorul școlii, prof. Adriana Indrie) și-au spus cuvântul pe marea scenă, prin versuri, cântec și dans, prin mici scenete, cu mesaj profund educativ, prezentați fiind de același profesionist de radio și televiziune ce se numește Mihai Dacin.
Îmbrăcați ca niște prinți și prințese, opt fetițe și patru băieți din clasa a II-a, de la Școala din Alparea, îndrumați de înv. inst. Sanda Câmpan, au valsat ca niște profesioniști. Învățătorul clasei a II-a din Oșorhei, prof. Teodor Galiș, a pus în scenă piesa „Fata Moșului cea cuminte”, scrisă de Petre Ispirescu. Cei 10 actori au reușit să pună în lumină cât se poate de bine mesajul educativ al piesei – „După faptă și răsplată!” Cei mai mici școlari din Alparea, împreună cu învățătorul lor, Viorel Raita, au adus pe scenă crâmpeie de suflet și lumină de la sărbătoarea Abecedarului. Cei mai mari și mai versați dansatori, instruiți de prof. Papp Virag, au făcut o demonstrație de dans modern, iar vedetele din a VI-a și a VIII-a (îndrumate de prof. Lavinia Scriminți) au valsat ca niște liceeni.
Prin intermediul scenetei „Gâsca de aur” (a Fraților Grimm), elevii din a V-a, de la Școala din Oșorhei, îndrumați de prof. Ana Franciac, au pus punctul pe i, mustrându-i pe cei leneși și îngânfați, plini de ifose și false calități, apreciind și promovând adevăratele modele de oameni ... de omenie, cu caracter integru și frumos, harnici, sensibili și săritori în a-și ajuta semenii nevoiași.
Așadar, școlarii comunei au ținut să se exprime și ei de Zilele comunei, așa cum au făcut-o și în prima zi, în cadrul regalului de fotbal de pe stadion, la tăierea panglicii inaugurale de la Căminul Cultural din Alparea ori la prins de purcei...
Programul de sâmbătă a mai cuprins sport, concursul cailor puternici (puși la tras bușteni și la tras sania plină cu saci de nisip), muzică și dans, o demonstrație de taekwon-do, un recital de excepție al membrilor corului „Traian Moșoiu”, unul din corurile reprezentative ale municipiului Oradea, precum și artiști de artiști, aflați pe val: Alysa feat Dj Young, Dj Lexia & Axandra, Dj Studio Project din Harghita...
Cu un meniu cultural bogat și variat, cu mâncare și băutură la discreție, doritorii de petreceri, cu bani și chef de distracție, au putut petrece o sâmbătă specială la serbările de la Alparea. (Ovidiu Dan)
P.S. Pentru mai multe poze (150 de poze), accesați Galeria foto: Elevii-artiști din școlile comunei, pe marea scenă a serbărilor de la Alparea. 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminică, 20 octombrie 2019