Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Școala pentru cariera de ospătar – Tehnici de servire și decorațiuni”

Diseminarea proiectului

„Școala pentru cariera de ospătar – Tehnici de servire și decorațiuni”

În 7 iunie 2010, în cadrul proiectului „Școala pentru cariera de ospătar – Tehnici de servire și decorațiuni”, cei mai vestiți ospătari de la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” din Oradea (din clasele a X-a I, a XI-a H și a XII-a I), coordonați de prof. Maghiar Ramona și maistrul instructor Florica Radu, au pregătit și prezentat în fața conducerii școlii, decoruri pentru mese cu tematică de vară: marină și pentru seceriș și au realizat cocteiluri nealcoolice după rețete proprii, pe bază de fructe și legume.

Alimentația publică este un domeniu de activitate economică ce se ocupă cu producerea unei game variate de preparate culinare ce se servesc consumatorilor împreună cu alte produse alimentare și băuturi.
Activitatea în alimentația publică și turism impune lucrătorilor, sarcini și responsabilități deosebite în ceea ce privește pregătirea și perfecționarea profesională. Astfel pentru lucrătorii din acest domeniu de activitate, cunoașterea și respectarea cu strictețe a regulilor de comportare civică, precum și a regulilor de protocol, este obligatorie și trebuie să devină o deprindere caracteristică în activitatea zilnică.
În România într-o lume a mutațiilor rapide și a procedurilor, ospătăria ca orice activitate umană are mutațiile și paradoxurile ei, neputând evita influențele notelor caracteristice epocii în care trăim. În acest context am realizat acest proiect pentru a ne adapta noilor cerințe ale pieței.(Ramona Maghiar)

Trimite email

vineri, 23 august 2019