Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Rămas bun, doamnă învățătoare! (III)

O dăscăliță de 24 de carate

Rămas bun, doamnă învățătoare! (III)

O clasă frumoasă, cu elevi care în cei patru ani petrecuți împreună au devenit prieteni în adevăratul sens al cuvântului, care au cunoscut atâtea bucurii, date de rezultate deosebite!

Astfel am putea defini, pe scurt, colectivul clasei a IV-a C, de la Școala cu clasele I-VIII  Avram Iancu din Oradea,  îndrumat de prof. Steliana Cîrciumaru.
Cu câteva zile înainte de absolvire, cei 24 de elevi au oferit celor prezenți în curtea școlii o lecție de neuitat. Ca adevărați actori, au pus în scenă schițe cunoscute și îndrăgite de-ale lui I. L. Caragiale și Mircea Sântimbreanu, punctând, într-un mod plin de haz și de învățătură, momente importante din viața de școlar. Printre aceste momente („monumente”) au fost intercalate cântece în care era vorba de matematică, istorie, română, geografie... Crescut și format în spirit european,  grupul „Allegria” a abordat din vastul său repertoriu și problema „spinoasă” a Uniunii Europene. Prin monologurile și dialogurile alese cu atâta măiestrie de dascălul lor, absolvenții clasei a IV-a C și-au etalat atât bagajul de   cunoștințe, cât și deprinderile, aptitudinile și abilitățile cu care s-au înnobilat. Fiind mereu în prima linie și derulând zeci de proiecte, elevii au făcut bilanțul și au constatat cu mândrie că proiectul internațional „Eco-școala”, coordonat chiar de buna lor învățătoare, a fost mereu câștigător. Dar „Allegria” (grupul de nota 10) e la fel de priceput și la dans. Ne-au convins de acest lucru și ne-au determinat să-i declarăm campioni și la acest capitol.
 În tot acest timp, în care actorii și artiștii erau în centrul atenției, Steliana sta cuminte în „banca” sa, sorbindu-i din ochi. Cuvintele învățătoarei, presărate cu lacrimi, au fost puține într-un asemenea moment de cumpănă, dar au cuprins tot universul de suflet pe care l-a creat acest minunat dascăl cu har. Aflată în preajmă, doamna director, prof. Gheoghina Bîrlădeanu, nu putea să nu reacționeze pozitiv, felicitând elevii și părinții, dar și pe minunata lor îndrumătoare, un profesor de calitate, de 24 de carate!
 Să mai spunem că printre spectatorii prezenți la momentul lor de bilanț, s-au aflat și foști elevi de-ai doamnei învățătoare (din clasele a VIII-a și a XII-a), precum și câțiva preșcolari care și-au propus ca de la toamnă să le ia locul în bănci...
Absolvenții au fost răsplătiți cu diplome, iar ei i-au înmânat învățătoarei florile recunoștinței, îmbrățișând-o cu căldura inimilor pe care ea le-a bucurat timp de patru ani! (Dorina T.)  

Trimite email

joi, 22 august 2019