Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

În ciuda vremii total neprielnice, serbările s-au desfășurat conform programului

Sâmbătă și duminică - Zilele comunei Paleu

În ciuda vremii total neprielnice, serbările s-au desfășurat conform programului

Sâmbătă (26 iunie 2010), la Paleu, a plouat non stop. Ploaia mocănească i-a indispus și i-a făcut să stea acasă pe mulți dintre cei care ar fi dorit să se distreze la serbările comunei, dar nu i-a demobilizat câtuși de puțin pe organizatorii evenimentului, conducerea și angajații primăriei, precum și parte dintre consilierii locali.

Potrivit obiceiului, gazdele și-au primit invitații, cu masa întinsă, la Căminul Cultural din localitate. Cei dintâi invitați, deosebit de punctuali, au fost reprezentanții comunei înfrățite - Hosszupalyi (din Ungaria), precum și președintele UDMR Bihor, dl Kiss Alexandru.
Dând filmul înapoi, vom spune că în 27 iunie 2009, conducerile celor două comune, Somogyi Ludovic – primarul comunei Paleu și Berenyi Andras – primarul comunei Hosszupalyi au semnat actul de înfrățire a celor două localități, de față cu viceprimarii, Hevesi Ilona și Som Zsolt, și cu parte dintre consilierii comunelor înfrățite.
Două luni mai târziu, pe 28 august (2009), delegația Primăriei din Paleu, în frunte cu primarul Somogyi Ludovic, avea să le întoarcă vizita, participând la Zilele comunei Hosszupalyi.
Aceasta se întâmpla în 2009.
Serbările au fost deschise de formația de majorete
Sâmbătă, manifestările au fost deschise (ca și anul trecut) de formația de majorete din Paleu (coordonată de educatoarea Imre Julianna), după care, domnul primar, Somogyi Ludovic, s-a adresat celor postați cu umbrelele deschise în fața scenei, asigurându-i că în ciuda vremii total necorespunzătoare, programul cultural-artistic se va derula așa după cum a fost anunțat, fără modificări.
Cele 20 de majorete și-au continuat recitalul cu încă trei numere, după retragerea domnului primar. Următorii artiști prezenți la serbările din acest an au fost elevii Școlii cu clasele I-IV din localitate (îndrumați de învățătoarea Tóth Olga). Cinci băieți și nouă fetițe au prezentat pe marea scenă a serbărilor trei numere de dans modern. În programul zilei de sâmbătă au fost cuprinși și artiști din Cetariu, reprezentați de cunoscuta și îndrăgita trupă Bad Girls. Luptătorul orădean Alexandru Lungu și-a urcat elevii pe scenă pentru o demonstrație de lupte marțiale.
Mohacsi Brigitta are fani peste tot
Odată cu apariția pe scenă a vedetelor serii, umbrelele au început să se înmulțească considerabil. Mohacsi Brigitta, în stilu-i caracteristic, avea să electrizeze fanii din apropierea scenei. Pentru a dansa și a se manifesta în voie, unii au renunțat la umbrele. Curând, Brigitta avea să-i răsplătească împărțindu-le de pe scenă poze cu autograf și câteva CD-uri. Îndrăgita solistă de muzică ușoară s-a prezentat cu o trupă nouă de dansatori (este vorba de dansatoarele Ancsa și Andrea, iar la o piesă, alături de ele a dansat și Laura, o fetiță de 10-12 ani). Brigitta și-a îmbogățit repertoriul cu câteva piese noi, dintre care trei sunt „compoziții” proprii. Pentru serbările din această vară, solista a pregătit un CD nou, precum și un set de poze cu autograf. Din luna mai, Brigitta cântă aproape în fiecare weekend. A fost invitată și a cântat la Ip și Vârșolț (în județul Sălaj), la Tăutelec, Valea lui Mihai și Uileacu de Munte (în Bihor), iar în perioada următoare va onora și alte invitații, la Sălard și în alte localități bihorene și sălăjene unde Brigitta este așteptată cu mult drag de fanii săi.
Ora de umor și de bună dispoziție a fost susținută de membrii trupei Insect (din Sfântu Gheorghe), trei tineri talentați, actori și artiști, capabili să vrăjească și să distreze un stadion. Ultimul mare artist al serii a fost Notar Mary, din Ungaria, care a făcut furori. Piese de top din recitalul interpretei au fost cântate, anterior, și de Mohacsi Brigitta.
După ora 23, 30, pentru petrecăreți a început discoteca...
Duminică, vremea a ținut cu organizatorii
Duminică, organizatorii serbărilor de la Paleu și amatorii de distracție s-au bucurat mult văzând că Dumnezeu și-a întors fața spre ei, oferindu-le vreme prielnică.
După-amiază, pe scenă și-au prezentat programul artistic școlarii din Săldăbagiu de Munte, iar karatiștii clubului sportiv U.A.M.T. Universitatea AGORA au fost prinși în program cu o demonstrație de karate. Și duminică, alături de artiștii locali (Pay Girls - trupa de dans modern din Paleu), au evoluat și dansatori orădeni (o suită de dansuri populare maghiare, prezentată de elevi de la Școala cu clasele I-VIII „Juhasz Gyula” din Oradea), M.M. Podium (cu un program distractiv), precum și „Fearless” (cu dans modern). Seria vedetelor serii a fost deschisă de Amazon Asz și a continuat cu interpreți îndrăgiți din Ungaria, între care Mario și Jolly, care au făcut un show pe cinste. (Ov. Dan)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: În ciuda vremii total neprielnice, serbările s-au desfășurat conform programului

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 12 august 2020