Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

„Etichetă și protocol”

Vă prezentăm, în serial,

„Etichetă și protocol”

Dna Mariana Mion Pop (femeia de succes a anului 2009 și autorul cărții „Etichetă și protocol”) s-a născut în satul Luna (Câmpia Turzii), dar din 1974, s-a stabilit cu familia la Veneția (Italia).

Am cunoscut-o, recent, cu prilejul celor trei întâlniri pe care domnia sa le-a avut la Biblioteca județeană cu cadre didactice, părinți și copii din Oradea. I-am propus să-i prezentăm cartea „Etichetă și protocol” pe ovidan.ro și în revista OviDan, în serial (și poate și în... concurs, de ce nu).
Vă spicuim din cuprins: Chestionarul, Răspunsuri, Ajutor (Cine, oare, ne poate ajuta să creștem? Să ne educăm? Educația este ereditară?), Primirea și salutul, „Te... pup”, Identitatea și vârsta, Un toast; Primul pas... începe cu: Cartea de vizită, Ecusonul „face banul”, Scrisoarea, Felicitări și vederi, Redactarea unei invitații, Cum redactăm un meniu? Rezervarea locului la masă, Florile nu sunt cadouri, Cadouri ambalate sau neambalate? Lumânări și sfeșnice, Este vorba doar de stil, Þinuta și garderoba, Anotimpuri și culori, Complementare, Parfumul, Ce purtăm și cum purtăm, Ochelarii...
Primul pas. Cartea de vizită
Cartea de vizită spune despre noi, într-o clipă, ceea ce noi ar trebui să povestim un timp îndelungat. Deosebim însă viața privată de cea de serviciu. Evident, și cărțile de vizită vor fi deosebite.
Dimensiunile ideale sunt 9 cm/5 cm. Într-un spațiu mic, spunem tot.
Nu se semnează pe cărțile de vizită.
Cărțile de vizită personale cuprind doar numele și, la alegere, se poate inscripționa adresa și numărul de telefon.
Cărțile de vizită de lucru conțin: numele, titlul sau titlurile, funcția, adresa (adresele), realizările.
Se va indica doar strictul necesar.
În acest fel, spunem cine suntem, de unde venim, ce studii am făcut, unde locuim, unde lucrăm, iar dacă avem „blazon”, precizăm pe ce scară ierarhică suntem.
Vreți să impresionați o doamnă? (... în episodul următor!)

Trimite email

duminică, 9 mai 2021