Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Cele mai apreciate filme (ale Festivalului B-EST IFF)

La Festivalul PENINSULA, de la Tg. Mureș

Cele mai apreciate filme (ale Festivalului B-EST IFF)

În perioada 25 - 29 iulie 2007, B-EST International Film Festival va prezenta la Târgu Mureș, în cadrul secțiunii Best of Film Festivals al Festivalului PENINSULA, trei dintre cele mai apreciate filme care au fost selectate pentru ediția 2007 a festivalului B-EST IFF.

Joi, 26 iulie, ora 18.00 - lungmetrajul Time (Japonia/Coreea de Sud 2006), scenariul și regia Kim Ki-duk
Cel de-al 13-lea film al lui Kim Ki-duk, Time, se deschide cu secvențe ce prezintă o femeie în timpul unei operații de chirurgie plastică. Imaginile sunt de o cruzime fără limite, arătând violența din spatele unei fețe remodelate. Ne-am putea aștepta ca un asemenea început să ducă la un film despre frumusețe ca obsesie a societății, o societate populată de eroi narcisiști, gata să facă orice pentru a fi frumoși, dar de fapt aceasta este o lucrare cu traiectorii mai puțin previzibile.
Duminică, 29 iulie, ora 15.00 - documentarul 37 Uses For A Dead Sheep (Marea Britanie, 2006), scenariul și regia, Ben Hopkins .
Pamir Kirghiz e un trib de aprope 2000 de oameni din regiunea Pamir a Asiei centrale. În ultimii 27 de ani, au trait în exil în Turcia de est. În 2005, o echipă de filmare anglo-turcă ajunge în satul lor pentru a lucra împreună cu tribul pentru a le spune povestea. Într-o serie de scene împărțite în “capitole”, vedem interviuri revelatoare cu kirghizii, reconstrucții încântoare și amuzante prinse în film într-o varietate de stiluri cinematografice si scene comice despre interacțiunea dintre echipa de film și comunitate. Filmul este parte document istoric, parte descriere etnografică a unei populații unice, si parte comedie a procesului de creare a unui film.
Premii: Laureat Caligari Film Award, Festivalul Internațional de Film de la Berlin, 2006, selecție oficială European Film Awards, 2006
 Vineri, 27 iulie, ora 12.00 - documentarul O zi din viața lui Andrei Arsenevitch (Franta, 2000), scenariul și regia, Chris Marker.
E un omagiu adus lui Andrei Tarkovski, unul dintre puținele materiale filmate avându-l ca protagonist pe marele regizor rus; filmul include și întâlnirea dintre Andrei Tarkovski și fiul său, după aproape 20 de ani, un moment deosebit de emoționant, și ecranizat pe măsură.
Pentru mai multe detalii, accesați site-ul Festivalului PENINSULA: www.peninsula.ro.
Bianca BOITAN

 

Trimite email

luni, 19 august 2019