Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Nouă decenii de derulare a învățământului militar

Ziua școlii

Nouă decenii de derulare a învățământului militar

Începând cu anul 2010, Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” din Oradea sărbătorește la 24 iunie „Ziua școlii”.

Am dorit să sărbătorim această zi într-un cadru festiv, alături de toți cei cu care instituția noastră are relații de cooperare și colaborare.
Astfel, anul acesta activitățile s-au desfășurat la sediul școlii (din calea Aradului nr. 2-4), unde s-a derulat programul oficial al zilei și la baza sportivă „Prezident”, unde a avut loc turneul de minifotbal „Cupa Gheorghe Miclăuș”, la care au participat 13 echipe. La sediul școlii a fost prezentat un film despre trecutul și prezentul acestei instituții, precum și scurte momente cultural-artistice, susținute de formația de muzică a școlii. Despre însemnătatea acestei zile a vorbit directorului adjunct pentru învățământ, care a spus: „Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” din Oradea trăiește în dimensiunile celor nouă decenii de derulare a învățământului militar sau de ordine publică, aici, în frumosul oraș traversat de apele Crișului Repede, marcate de un început încrezător (anul 1919) și un prezent plin de dăruire.
Este singura instituție din țară care pregătește agenți pentru Poliția de Frontieră Română, care asigură aplicarea regimului juridic unilateral, bilateral și european la frontierele României. An de an s-au perindat, aici, oameni și fapte în ordinea firească a scurgerii timpului”.
La sărbătorirea „Zilei școlii” au fost invitați domnul prefect Găvrilă Ghilea, domnul primar Ilie Bolojan, șefi ai instituțiilor de ordine publică din municipiul Oradea, directori ai instituțiilor de învățământ din Oradea și din țară cu care școala noastră cooperează și nu în ultimul rând reprezentanți ai instituțiilor de învățământ  din străinătate (Ungaria, Germania și Serbia). De asemenea, au mai fost invitați la sărbătoarea școlii cei care în decursul timpului au pus umărul la pregătirea și formarea ca profesioniști a ofițerilor, subofițerilor, agenților capabili să asigure ordinea și siguranța la frontierele României.
Domnul comisar-șef Ionel Hotnoga Ionel nu a uitat nici de cei care „încă din timpul activității sau după pensionare, au trecut în veșnicie și care acum ne veghează din cer: Miclăuș Gheorghe, Maciu Ioan, Solomie Ioan, Morariu Ioan, Baba Ioan, Cacuci Vasile, Codreanu Cornel, Gligor Viorel, Dănilă Mihai și Man Adrian”. (Micheș Eugen)

Trimite email

joi, 22 august 2019