Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Promovarea bisericilor de lemn din Þara Beiușului...

Proiect, cu sprijinul financiar al SEE

„Promovarea bisericilor de lemn din Þara Beiușului...

ACCENT - Asociația pentru Cultură, Educație și Dezvoltare -, în parteneriat cu Universitatea din Oradea – Facultatea de Arhitectură și Construcții, Facultatea de Științe Economice și Direcția Județeană pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Cultural Național Bihor, derulează proiectul intitulat: „Promovarea bisericilor de lemn din Þara Beiușului și specializarea resurselor umane implicate în domeniul conservării și promovării patrimoniului cultural, din cadrul comunităților locale”.

Proiectul este realizat cu sprijinul financiar al Mecanismul Financiar al Spațiului Economic European (SEE). Bugetul total al proiectului este de 14.835 de euro, din care 13.300 de euro reprezintă sprijinul financiar oferit de SEE.
Proiectul are ca scop specializarea resurselor umane implicate în domeniul conservării și promovării patrimoniului cultural, din cadrul comunităților locale, promovarea și repunerea în valoare a bisericilor de lemn din zona Beiușului, precum și implicarea viitorilor specialiști în acțiuni de documentare și promovare a monumentelor arhitecturale.
În cadrul acestui proiect, în perioada 7 – 10 iulie 2010, a avut loc un stagiu de practică pentru studenții celor două facultăți partenere. Scopul acestei activități o reprezintă catalogarea și colectarea datelor din teren referitoare la bisericile de lemn. Au fost studiate bisericile din Stâncești, Sebiș, Lazuri de Beiuș, Totoreni și Hinchiriș. Cei 27 de studenți, împreună cu profesorii lor au fost cazați pe Valea Aleului de unde au mers în satele respective pentru a studia bisericile cuprinse în proiect.
Menționăm că acest proiect a fost lansat la începutul lunii martie 2010 și se derulează pe o perioada de 12 luni. Tot în luna martie, ACCENT a încheiat un proiect similar intitulat "Valorificarea patrimoniului cultural popular - Biserici de lemn în Bihor”. În cadrul proiectului încheiat au fost studiate cinci biserici de lemn din zona Aleșdului. (Georgeta Bocșe)

Trimite email

duminică, 20 septembrie 2020

Poza zilei

Ești pasionat de muzică?

Ești pasionat de muzică și vrei să faci primii pași în cariera ta?
Perfect!
Noi suntem în căutarea unui VOCAL COACH ASSISTANT.
Așadar, nu rata ocazia de a face parte din echipa Enjoy Music!