Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

O audiență nesperată, un succes de neimaginat!

„Re-creația de vară” la „Avram Iancu”

O audiență nesperată, un succes de neimaginat!

Dascăli inimoși de la Școala cu clasele I-VIII „Avram Iancu” din Oradea au desfășurat, în regim de voluntariat, în perioada 14 iunie -16 iulie 2010, la Școala cu clasele I-VIII „Avram Iancu” din Oradea o lună specială de vacanță, în cadrul proiectului „Re-creația de vară”, proiect finanțat de Primăria Oradea.

Așa după cum am mai scris, acest tip de școală de vară pentru copii este o premieră absolută în învățământul bihorean, dar și o reușită de neimaginat...
„Nu credeam să ne bucurăm de o asemenea audiență. Am estimat un grup de 75 de copii, dar am avut un număr dublu de participanți, copii de toate vârstele din școala noastră, dar și din alte școli: „Nicolae Bălcescu”, „Dimitrie Cantemir”, „Iosif Vulcan”, „Aurel Lazăr”, de la grădinițele nr. 55 și 27...”, ne-a declarat doamna profesor Gheorghina Bîrlădeanu – directorul școlii.  
Vineri – încheierea, la nivelul ultimelor ateliere
Vineri (16 iulie), sunetul muzicii avea să ne ademenească și să ne conducă pe coridorul unde fusese organizată impresionanta expoziție cu lucrări și imagini de la „Re-creația de vară”. La ora 9.30, în curte se pregătea scena, iar în două săli, o armată de copii și un grup de artiști erau încă la locul faptei. Unii își finalizau coifurile pentru petrecere, iar ceilalți repetau pentru spectacolul final. Directorul era printre copii, iar directorul adjunct instala stația de amplificare, verifica microfonul și CD-urile.
Cinci ateliere și peste 150 de copii
Așadar, în perioada 14 iunie -16 iulie, elevii școlii, dar nu numai, au putut să-și petreacă o lună de vacanță participând benevol și gratuit la atelierele preferate și la activitățile complementare: la atelierul de desen-pictură și colaj (sub îndrumarea prof. Monica Toader și Lakatos Gyongyke), atelierul de muzică „Cântecele verii” (condus de prof. Elena Bejușca și Mihaela Vidican), atelierul de artă japoneză (îndrumat de prof. Steliana Cîrciumaru, Felicia Goina, Monica Toader, Claudia Șpan și Nicoleta Trifan – de la Grădinița nr. 27), atelierul de teatru (condus de prof. Claudia Șpan și Aurelia Bora) și atelierul de informatică (sub îndrumarea prof. Cosmin Velimirovici – directorul adjunct al școlii). La organizarea activităților complementare: jocuri de mișcare și perspicacitate, de îndemânare și de practicare a unor jocuri și întreceri sportive, protagoniștii au fost tot profesori: Iulia Gavriș, Dana Andruța și Irina Tortorean.
Teatru, muzică, dans, diplome și înghețată
Dacă pe parcursul lunii, părinții au fost curioși să vadă ce fac copiii lor la școală, cu atât mai mult au dorit să fie părtași la petrecerea lor de final, așa încât și-au luat copiii în brațe sau în cărucioare și au venit în sala de atelier și în curte. Ei înșiși au fost o plăcută surpriză pentru dascăli și conducerea școlii, dar și o bucurie pentru odraslele lor, care le-au prezentat lucrările de la expoziție și momentele artistice de final.
Cu toții s-au distrat vizionând scenetele prezentate de micii actori - „Cornuletzul cu lapte” și „Extemporalul... buclucaș”... Conducătorii de ateliere i-au felicitat pentru activitate și lucrările realizate și i-au premiat cu diplome. După dans și cântece la microfon, dulciuri și poze, s-a lăsat cu torturi de înghețată... de fructe, frișcă și ciocolată, după gust și preferințe...
După un asemenea succes (de neimaginat), la anu’, doamna director intenționează să o facă și mai lată... și mai lungă! Nu petrecerea, ci „Re-creația de vară”, pe care intenționează să o desfășoare pe toată durata vacanței de vară, spre bucuria copiilor și părinților! (Ovidiu DAN)

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 23 august 2019