Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Douăsprezece medalii la Olimpiada internațională pluridisciplinară Tuymaada

Olimpicii internaționali ai României

Douăsprezece medalii la Olimpiada internațională pluridisciplinară Tuymaada

14 iulie 2010.
Lotul olimpic al României a obținut douăsprezece medalii la ediția de anul acesta a Olimpiadei internaționale pluridisciplinară Tuymaada (două de aur, cinci de argint și cinci de bronz) la toate cele patru probe din structura competiției (informatică, matematică, fizică și chimie). Competiția s-a desfășurat în perioada 7-14 iulie, în Irkutsk (Yakuția, Siberia Orientală).

Pe discipline, rezultatele elevilor români sunt următoarele:
1. Matematică: o medalie de aur - Octav Drăgoi (clasa a X-a), o medalie de argint - Marius Tiba (clasa a XI-a) și o medalie de bronz - Ioana Maria Tamaș (clasa a X-a). Cei trei olimpici sunt elevi la Liceul Internațional de Informatică din București.
2. Chimie: două medalii de argint obținute de George-Silvian Baltan (elev în clasa a X-a la Liceul Teoretic „Neagoe Basarab” din Oltenița), respectiv Alexandru Paraschiv (Colegiul Național „Sfântul Sava” din București, clasa a X-a) și o medalie de bronz obținută de către Andreea-Georgiana Școban (elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național din Iași).
3. Informatică: o medalie de aur - Radu Ștefan Voroneanu (elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „I.L. Caragiale” din Ploiești), o medalie de argint - Cezar Mocan și una de bronz - Șerban Andrei Stan, ambii elevi fiind în clasa a X-a, la Liceul Internațional de Informatică din București.
4. Fizică: o medalie de argint - Răileanu Roberta (elevă în clasa a X-a la Liceul Internațional de Informatică din București) și două medalii de bronz - Victor Luca Ilieșu (Colegiul Național de Informatică „T. Vianu” din București, clasa a XI-a) și Tudor Platon Cristea, elev în clasa a XI-a la Liceul Internațional de Informatică din București.
La Olimpiada Internațională Pluridisciplinară Tuymaada 2010, aflată la cea de-a XVII-a ediție, au participat 137 de concurenți din Federația Rusă, Yakuția, China și România. (Biroul de presă)

Trimite email

marţi, 7 aprilie 2020