Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Lecturi Urbane

Vineri, în parcul Magnoliei din Oradea, de la ora 18.00

Lecturi Urbane

Lecturi Urbane este un proiect de implicare socială ce are drept obiectiv principal încurajarea lecturii în spațiile publice și crearea unui nou model de a contribui la binele comunității.

Credem că România se poate transforma prin lectură și vom face toate eforturile în lungul maraton Lecturi Urbane pentru a crește numărul celor care citesc și a trezi interesul pentru carte în rândul tinerilor.
„Lecturi Urbane a avut un sprint bun ce s-a transformat treptat într-un adevărat maraton. Astfel am ajuns în 20 de orașe din țară, în unele desfășurându-se deja la a treia sau a patra ediție (Cluj-Napoca și Târgu Mureș). La fiecare ediție împărțim în medie 200 de cărți, șase români din 1000 vizitează siteul orasulciteste.ro, iar în București media voluntarilor prezenți la o ediție Lecturi Urbane este de 120 de oameni. Cifre impresionante, însă, mai presus de ele, contează ideea, povestea din spatele acestei inițiative. Într-un prezent bombardat de anormalitate, noi ne permitem să transmitem semnale de firesc. Transformăm actul lecturii într-unul normal indiferent de locul în care se desfășoară: acasă, în parc sau în autobuz. Orice facem în spațiul public este un joc de semnale, un flux continuu de mesaje de la noi – prin gesturilor noastre – către ceilalți. Dacă li se aruncă privirea potrivită, oamenii pot deveni mai buni. Așadar, vom transmite cu fiecare ocazie un mesaj de încurajare și susținere a lecturii ca modalitate de dezvoltare socio-culturală”, susține Adrian Ciubotaru, unul dintre organizatorii manifestării, la nivel național.
Lectura nu mai e o sarcină obligatorie la școală, nu mai e temă de vacanță anostă pe care mulți dintre noi o priveam drept „corvoadă” care ne întrerupe cele trei luni de vacanță și de distracție. Lecturarea unei cărți este o activitate relaxantă, motivantă și plină de satisfacții personale. Să nu uităm de trăirea aventurilor alături de eroii preferați descriși până în cele mai mici detalii de către autori care ne-au lăsat cel mai de preț bun al lor: opera literară.
Lecturi Urbane - vineri la Oradea
Lecturi Urbane Oradea vor avea loc, pentru întâia dată în orașul nostru, vineri, 30 iulie, de la ora 18.00, în parcul Magnoliei, situat pe strada Transilvaniei, în cartierul Rogerius. Promitem că ne vom distra citind, vom cunoaște o mulțime de oameni pasionați și vom împărți bucuria lecturării unei cărți indiferent de locație. Vom aduce cărți, pe care le vom oferi în dar pasionaților de literatură și vom petrece timp de o oră citind în aer liber! În plus, ne dorim ca această inițiativă să devină o tradiție și să avem parte, cel puțin trimestrial, de astfel de manifestări, prin care să demonstrăm încă o dată că oamenii mai au timp de lectură.
Facem apel, prin intermediul mass-media, tuturor celor pasionați de literatură din orașul nostru să participe la acest proiect. Deopotrivă, vă invităm și pe dumneavoastră ca reprezentanți ai presei să luați partea la această manifestare, despre care garantăm că va fi una foarte interesantă.
Mai multe detalii puteți găsi și accesând site-ul: http://oradea.orasulciteste.ro/. Cei interesați ne pot scrie și pe adresa de email oradea@orasulciteste.ro. (Alina G.)

Trimite email

luni, 1 iunie 2020