Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Bucurii la sfârșit de an școlar

De la Vașcău și Sudrigiu, împreună la Oradea

Bucurii la sfârșit de an școlar

Elevii și dascălii claselor I de la Școala cu clasele I-VIII „Nicolae Bogdan” din Vașcău, respectiv de la Școala cu clasele I-IV din Sudrigiu au derulat în anul școlar 2009-2010 proiectul educațional ,,Parteneriatul factorilor educaționali - premisă a dezvoltării personalității elevilor”, coordonat de învățătoarele Plisco Florentina Sorina și Chiorean Ioana, în colaborare cu directorii celor două instituții, prof. Laza Liliana și Balint Liliana.

S-a pornit de la premisa potrivit căreia, dacă factorii educaționali –învățătorul, familia, biserica – vor fi atrași și mobilizați într-un parteneriat care să acționeze în scopuri educative, se vor obține modificări pozitive concrete în comportamentul subiecților, în conștiința și conduita lor. În cadrul proiectului au fost urmărite câteva obiective specifice: îmbunătățirea relațiilor dintre familie și copil, dintre familie și școală, îmbogățirea vieții religioase a elevilor, socializarea elevilor,  stimularea relațiilor de prietenie între elevii aparținând aceluiași grup și între elevii aparținând unor grupuri (și școli) diferite, menținerea și consolidarea relațiilor dintre elevi și învățător. Pentru atingerea obiectivelor stabilite în proiect s-au realizat mai multe activități la care elevii și nu numai, au participat cu interes.
Astfel, după ce elevii au făcut schimb de felicitări cu ocazia marilor sărbători, au realizat pliante, au făcut fotografii, iar vineri, 11 iunie 2010, a fost organizată o excursie la Oradea, la care au participat elevii și cadrele didactice implicate în proiect. Am vizitat Grădina Zoologică din Oradea, Biserica cu Lună,  ne-am bucurat  de  apa termală de la Ștrandul „Venus” din stațiunea Băile 1 Mai , iar la întoarcere, am vizitat Rezervația cu nuferi din Băile Felix. (Ioana C.)

Trimite email

duminic, 16 iunie 2019