Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 noiembrie 2021

1.Ziua de 29 noiembrie, luni, este zi liberă în sistemul public – hotărârea a fost publicată în Monitorul Oficial / Elevii, copiii, studenții și profesorii din școlile, grădinițele și universitățile publice vor avea o perioadă de cinci zile libere
Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că Guvernul va aproba în ședința de azi declararea zilei de 29 noiembrie ca zi nelucrătoare în sistemul public. Elevii și profesorii nu vor mai merge la ore pe 29 noiembrie, având astfel trei zile fără școală în intervalul 29 noiembrie – 1 decembrie. La acestea se adaugă weekendul, iar perioada de zilele libere este astfel de cinci zile. Revenirea la școală ar urma să aibă loc joi, pe 2 decembrie 2021. Hotărârea de Guvern se aplică în toate instituțiile publice, deci și în universitățile de stat.
„Pe data de 29 va fi zi liberă”, a anunțat Ciucă la începutul ședinței de Guvern.

2. Nivelul „catastrofal” al studenților, reducerea numărului de ore de curs și frauda masivă de la examenele online, criticate de un profesor de la o universitate din Franța
Un profesor de drept public ce predă la Université de Bretagne Occidentale (U.B.O.) a criticat într-un e-mail intern nivelul studenților și decizia scăderii numărului de ore, informează lefigaro.fr. Lectorul și-a descris studenții ca fiind nepregătiți, susține că au un nivel ,,catastrofal” și vorbește despre existența unei fraude masive nepedepsite.
Cadrul didactic, Erwan Le Cornec, avertizează în e-mail că universitatea U.B.O. va deveni o variantă de rezervă a absolvenților de liceu, dacă aceștia nu intră unde își doresc. Un alt aspect menționat de profesor se referă la fraudarea examenelor, dacă acestea sunt organizate la distanță: „în plus, putem trișa dacă, din întâmplare, se organizează examene la distanță”, a spus acesta, citat de publicația franceză.
Jurnaliștii din Hexagon notează că profesorul ar fi întocmit rapoarte bazate pe dovezi și ar fi adus la cunoștința conducerii universității frauda de la examenele online încă din luna februarie a acestui an. Este vorba de câteva zeci de studenți care ar fi în această situație, conform Le Figaro. Profesorul a declarat că urmează să sesizeze autoritățile judiciare în privința aceasta, în situația în care conducerea universității va recunoaște că a trecut cu vederea acțiunea imorală a studenților.
„Cum să explic că studenții, care nu cunosc cu adevărat o materie (avem doar 27,5 ore de lecții pe semestru) și care trebuie să acumuleze informații de la multe alte materii, într-un timp foarte scurt, ar putea să-mi citeze hotărâri judecătorești, precizând data exactă, numărul cauzei și numele părților? (…) La universitate nivelul a devenit, din păcate, catastrofal. Am 25 de ani de serviciu public și văd că doar s-a deteriorat”, a spus profesorul, citat de cunoscuta publicație franceză.
El a fost sprijinit de către colegi, cadre universitare, dar și de la profesorii de liceu. Cu toate acestea, a primit și amenințări cu moartea: „Am găsit etichete pe ușa biroului meu: „RIP”, „to death facho”, spune Erwan Le Cornec, citat de Le Figaro.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
19 octombrie 2021
Campanie susținută de BCR, prin proiectul Școala de Bani
Concurs național, cu premii, pentru elevii din clasele P-IV, lansat de Școala de Bani, BCR. Înscrierile sunt deschise până pe 15 noiembrie și pot fi făcute de învățători

Un nou concurs de creație – desene și picturi – este lansat la nivel național în cadrul proiectului “Școala de Bani“, pentru elevii din clasele primare. Sunt invitați să se înscrie, prin învățători, copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 11 ani, cu desene sau picturi pe temele: educație pentru mediu, educație financiară. Termenul de înscriere este 15 noiembrie, iar premiile sunt atractive: școlile pot obține titlul de ,,Școala Banilor Bine-Crescuți”, participanții primesc seturi întregi de cărți și, în școli, se vor organiza ateliere de educație financiară pentru cei mici.
Concursul se desfășoară în perioada 13 octombrie – 15 decembrie 2021 și se adresează elevilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 11 ani, care vor reprezenta astfel școala la care învață. Fiecare școală doritoare trebuie să își înscrie cele mai reușite 12 desene realizate de către elevii săi, pe site-ul concursului. Desenele trebuie să atingă una dintre cele trei teme, la alegere:
• “Economisesc pentru visul meu”
• “La ce ne ajută banii?”
• “Avem grijă de resursele mediului înconjurător”.
Lucrările pot fi realizate în orice tehnică de compoziție: ulei, acuarelă, creion, peniță, colaj, ceracolor etc.


Expoziție IT, cu vânzare, la Diosig

Duminică,

Expoziție IT, cu vânzare, la Diosig

Cătălin Rus, administrator al S.C. Diosoft S.R.L., Diosig, a organizat, duminică (22 august 2010), la Căminul Cultural din Diosig, prima ediție a Expoziției IT, cu vânzare.

„Prima parte a manifestării, s-a consumat sâmbătă, când am organizat pentru tinerii și copiii din localitate concurs de jocuri pe calculator. Acțiunea s-a bucurat de un succes nesperat, jucătorilor nu le mai venea să plece acasă. Jocurile au început la ora 14 și s-au încheiat dimineața, în jurul orei 5.00. De fapt, de la aceste jocuri pe calculator, ne-a venit ideea organizării unei expoziții IT, cu vânzare. La următoarea ediție, dorim să oferim și un atelier IT gratuit pentru localnici”, ne-a declarat Cătălin Rus - organizatorul manifestării.
Marele premiu – o placă video
Câștigătorii celor două jocuri lansate în concurs au fost premiați cu componente (placă video, tastatură, căști audio, dar și cameră web). Premiul cel mare (o placă video) a fost câștigat de Petru Cionca; pe locurile II și III, s-au situat Szucs Gabor și Sergiu Pontoș. La cel de-al doilea joc, pe podium au urcat: Gabriel Costea (premiul I), Călin Borzan (II) și Adrian Damian (III).
Tehnica de mâine, la prețurile de ieri!
Prima ediție a expoziției IT a fost mai mult o tatonare a terenului. Neștiind ce impact va avea, Cătălin nu a lansat public invitația la Expo. S-a rezumat să o facă doar în cercul de prieteni, iar vestea s-a propagat din aproape în aproape, ajungând totuși până la Oradea. Adi Serac și Iulian Dudaș (de la Trustline – magazin PC Line din Oradea) și-au expus: componente calculator, monitoare, camere de supraveghere, periferice și softuri antivirus. Călin Mateaș - director general și Cristian Verșan – director IT (la S.C. Mateas Computers S.R.L. Oradea, P-ța Devei nr. 1 Oradea, tel. 0259/425.112, 0757/026.581; http://www.mcro.ro) s-au prezentat cu calculatoare de ultimă generație, sub sloganul „Tehnica de mâine, la prețurile de ieri”; calculator All-in-one și Netbook (laptop), tehnologie LED, la prețuri de importator (cu vânzare și în rate, livrare la domiciliu și garanție doi ani).
Romtelecom Clicknet îți reduce prețul la net
Acum toată lumea poate avea internet broadband cu doar 3,6 euro/lună cu TVA. Tu îți alegi distracția, noi o facem posibilă... sunt cele trei sloganuri cu care au ieșit în față Loboncz Vasile și Nagy Maria,  reprezentanții Romtelecom; Vasile mai are o vorbă: „Profită la maximum de conexiunea Wi-Fi și consola Wii. Joacă-te și comunică online cu prietenii tăi de pretutindeni!”
Reprezentanții S.C. „Market” S.R.L. Oradea și „Diosoft” au prezentat „marfă” pentru demonstrații, dorind să implementeze ideea de a te juca pe consolă (joc în doi), chiar dacă jocurile sunt scumpe. „Nu știam nimic despre consolă, doar ce am aflat de la TV, dar acum ni s-a oferit șansa unică de a ne juca pe consolă”, recunoaște Ady.
„Sunt prea scumpe să le comercializăm; le-am adus doar pentru demonstrație și distracție, ține să precizeze Cătălin Rus.
La această primă ediție a expoziției, lumea a văzut, a cerut sfaturi și a făcut comenzi, iar la următoarea, care va fi programată, ca și acum, tot în weekendul dinaintea „Zilelor Diosigului”, dorim să oferim localnicilor și un atelier IT gratuit pentru consultanță și reparații”. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Expoziție IT, cu vânzare, la Diosig.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 2 decembrie 2021