Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

La Brâncuși, Vuia sau Emanuel

Cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat

La Brâncuși, Vuia sau Emanuel

Liceenii bihoreni care din diferite motive nu au reușit să-și ia examenul de bacalaureat în prima sesiune (februarie – iulie), o pot face în cea de-a doua, care a început luni (23 august 2010), cu evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română și limba maternă, probe care au fost programate și pentru marți.

Potrivit planificării întocmite la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Bihor, la această sesiune, candidații pot susține examenul la C.T. „Constantin  Brâncuși” (unde au fost arondate 13 școli), la Colegiul Tehnic „Traian Vuia” (trei școli: „Tr. Vuia”, „M. Viteazul” și „H. Coandă” ) sau la Liceul Teologic Baptist „Emanuel” (29 de școli).
Luni, am trecut pe la toate cele trei centre, să luăm „pulsul” evenimentului.
La Brâncuși, comisia era pe poziții, față în față cu candidații. Potrivit datelor furnizate de președintele comisiei, prof. Mihai Crețu (directorul colegiului), în centru de la Brâncuși au fost programați la această sesiune 456 de candidați din 13 școli. La română oral sunt așteptați doar 34, la limbile moderne 64 (41 la engleză și 23 la franceză), limba maternă se susține doar la „Emanuel”. În centrul de la „Brâncuși”, comisia este formată din: Mihai Crețu – președinte, Nemeth Radu – secretar, Berian Abigail Eva și Ramona Bălan – membri; examinatori (la română oral) – prof. Ana-Maria Iova și Mădălina Lupău.
La „Traian Vuia”, numărul candidaților repartizați trece de 200 (la română, oral), așa încât, pentru examinarea lor au fost constituite trei subcomisii; la limbile moderne sunt așteptați 196 (186 la engleză și 10 la franceză), așa după cum aveam să aflăm de la prof. Dorel Șaitoș - președintele comisiei. Din comisie mai fac parte: Adrian Căpitanu - secretar, Ioan Miheș și Adriana Petrică – membri; examinatorii (sesiunii) sunt: Marcela Sabău, Mihaela Cheregi, Lidia Șandra, Nadia Bochiș, Nicoleta Pop și Elena Roșca.
În ciuda faptului că sunt arondate 29 de școli, la „Emanuel” sunt așteptați circa 390 de candidați (la română oral – 44, un singur candidat la limba maternă și 56 la limbile moderne (53 la engleză și 3 la franceză). Comisia este formată din directorul liceului, prof. Constantin Burleandră – președinte, Adrian Hoduț – secretar, Sergiu Berian – membru; examinatorii sesiunii: dr. Alina Burcă, Dorina Mirela Popa, Kozma Eva, Kirkosa Eniko, Olar Cristinco, Simona Claudia Bolcaș, Luminița Boroș, Floare Fărcaș, Călin Gal-Chiș și Monika Muscaș.
Evaluarea competențelor lingvistice la limbile moderne este programată marți și miercuri (24-25 august), iar evaluarea competențelor digitale, în 26 și 27 august.
Probele scrise – săptămâna viitoare
Prima probă scrisă (la limba și literatura română) se va desfășura luni, 30 august. Susținerea probei scrise la limba și literatura maternă va avea loc marți, 31 august, iar a probei obligatorii a profilului, miercuri, 1 septembrie. Ultima probă scrisă - proba la alegere a profilului și specializării – este programată pentru vineri, 3 septembrie. În data de 5 septembrie vor fi afișate primele rezultate (până la ora 16.00) și vor fi depuse contestațiile (16.00 - 20.00)… (Ov. D.)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: La Brâncuși, Vuia sau Emanuel.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminic, 18 august 2019