Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Festivalul național „Suflet de stea” – ediția a VII-a

Joi, la Casa de Cultură din Aleșd, a debutat

Festivalul național „Suflet de stea” – ediția a VII-a

Joi (26 august 2010), în prima zi a Festivalului național de muzică ușoară pentru copii „Suflet de stea”, pe scena Casei de Cultură din Aleșd, au intrat în concurs cei mai mici artiști, concurenții primelor două categorii de vârstă (6-8 ani și 9-11 ani), în total 25 de steluțe (10+15).

La 6-8 ani, au concurat: Pop Andreea Claudia, Pater Michelle Shara și Pavel Ioana Cristina – toate trei din Oradea, Urtoi Alexia - din Iași, Mihalașcu Diana - din Buzău, Coța Patric Lucian și Sorlea Iulia - din Cluj-Napoca, Tohătan Antonia - din Baia Mare, Brănișcan Corina și Borodan Ioana Teodora - din Oradea. La grupa 9-11 ani, s-au calificat în finală 15 interpreți: Ciocîltan Vanessa Christina – din București, Ghilea Sebastian Dănuț – din Reșița, Gavriș Miruna Brândușa, Marin Carla-Maria și Ciobotaru Patricia Casandra Denisa  – toate trei din Oradea, Trif Alexia – din Blaj, Buzași Patrik Laslo – din Oradea, Chesar Ștefania Mihaela – din București, Petrea Florina – din Cluj-Napoca, Cristea Alexandru Antonius – din Oradea, Nap Diana Mădălina – din Turda, Achim Larisa – din Șomcuta Mare, Giurgiu Larisa Roxana și Bonta Codruța – din Cluj-Napoca, Selea Iulian Nicolae – din Pitești. Lupta a fost strânsă, după cum arată și rezultatele jurizării, pentru că interpreții sunt talentați, cu experiență competițională națională. Ei se cunosc și se respectă reciproc, întâlnindu-se mereu pe toate marile scene ale festivalurilor naționale și internaționale organizate în diferite orașe din țară. Sunt de valori apropiate, de aceea, ei ajung mereu pe podium, schimbând locurile precum ținutele. Și la acestă ediție, ei au avut parte de o jurizare ca la carte din partea specialiștilor (compozitorul Dan Dimitriu – președintele juriului, Bogdan Dragomir, cunoscutul și îndrăgitul om de radio și prieten al copiilor, Larisa Avram - redactor TVR, Iulia Chelu Băican și Monica Scorțe). Notele au fost afișate la vedere, pe monitoarele instalate în sală, doar o singură notă rămânea, de fiecare dată, ascunsă... Pe parcursul concursului, organizatorii au alternat momentele de spectacol cu surprize (prezentate de dansatori și soliști vocali, copii de vârsta lor, mici vedete de la grădinițe și școli din Aleșd și Oradea, dar nu numai: Ioana Moldovan și Lorena Șandro, trupa Future M&Q – coregraf și prezentator Lennon Mihuț), precum și curiozități despre Aleșd, Oradea și alte zone turistice importante ale județului (Ovi DAN).
P.S. Pentru mai multe poze (159 de poze), accesați Galeria foto: Festivalul național „Suflet de stea” – ediția a VII-a.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminică, 9 mai 2021