Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

„Pentru a reuși în viață, un om are nevoie de multă determinare...”

Interviu cu Claudiu Keșeru

„Pentru a reuși în viață, un om are nevoie de multă determinare...”

Claudiu Keșeru, fostul elev al Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu” (născut la 2 decembrie 1986, la Oradea), a început să practice fotbalul la vârsta de 8 ani la clubul Săgeata Crișului, iar după numai un an, a debutat la F.C. Bihor, unde a rămas până în 2003, când a plecat la F.C. Nantes (Franța).

 Curioși să aflăm mai multe lucruri despre el, l-am supus unui „foc” concentrat, la care Claudiu a rezistat cu brio!
 Pentru a reuși, consideri important sprijinul părinților?
 Claudiu Keșeru: Primordial! De la susținerea morală și până la cea materială ...
 De ce crezi că are nevoie un om pentru a reuși în viață?
 Pentru a reuși în viață, un om are nevoie de multă determinare, încredere în sine și de noroc în anumite momente.
 Ai reușit ghidându-te după aceste valori?
 Am reușit e mult spus, dar am ajuns până în momentul de față ghidându-mă după valorile enumerate.
 Crezi că au importanță visurile din copilărie?
 Cuvântul „vis” nu reflectă realitatea, cuvântul „obiectiv” se pretează mai mult situației ținând cont de potențialul fiecăruia.
 La vârsta de nici 17 ani, ai plecat la F.C. Nantes, în ce fel s-a schimbat viața ta după aceea?
 S-a schimbat enorm din punct de vedere al cadrului de viață, dar în ceea ce privește obiceiurile, acest lucru nu e valabil.
 Ce diferențe sunt din punctul tău de vedere între fotbalul din România și cel din Franța?
  Aș zice că nu sunt diferențe foarte mari, deoarece în ambele țări echipele fac apel la jucători străini, ceea ce echilibrează balanța cu privire la caracteristicile fotbalului practicat.
 Ai jucat pentru naționala de tineret a României, ba chiar ai fost căpitanul acesteia; cum te-ai simțit intonând imnul cu banderola de căpitan pe mână?
 M-am simțit ca un copil care tremură și are pielea de găină în momentul intonării Imnului național, deoarece orice copil care se apucă de fotbal visează la un astfel de moment.
 Îți amintești toate golurile pe care le-ai dat? Dar ratările?
 Sincer, cred că da! Dar și ratările cele mai evidente încă mi le amintesc.
 La ce echipă evoluezi în prezent ?
 Evoluez la Angers SCO, în liga secundă a Franței, începând cu sezonul competițional 2010 - 2011, cu care am contract timp de trei ani.
 Ai de gând să te întorci în România, pentru a evolua la vreo echipă din țară?
 Nu am cum în momentul de față, dar aș fi încântat să retrăiesc o promovare cu F.C. Bihor într-un anumit moment din carieră.
 Ai fost ofertat de vreo echipă românească până în prezent?
 Da, de mai multe.
 Care este cuvântul care te caracterizează?
 Cleo – pentru cei care mă cunosc cu acest nume.
 Îți multumesc pentru interviu.
Carmen ILE
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Pentru a reuși în viață, un om are nevoie de multă determinare...”

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 18 iunie 2021