Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
5 aprilie 2022

1.Elevii unei școli din Gorj au dat de două ori simularea la Evaluarea Națională 2022 la limba și literatura română, după ce profesorii le-au distribuit subiectele greșite / Elevii au primit subiectele adresate celor care învață în limba maghiară.
O anchetă la Școala Albeni din județul Gorj a fost deschisă de Inspectoratul Școlar, după ce elevii de clasa a VIII-a au primit ieri, la simularea Evaluării Naționale 2022 subiecte dedicate elevilor care studiază în limba maghiară și care învață limba română ca limbă secundară. După terminarea examenului, copiii au fost rechemați în sala de examen pentru a susține din nou simularea cu subiectele destinate lor, potrivit Europa FM.
Aproape 30 de elevi de clasa a VIII-a de la Școala Gimnazială Albeni, școală cu predare doar în limba română, au susținut luni de două ori simularea la Evaluarea Națională. La ora 9.00, când a început examenul, elevii au primit subiectele pentru școlile cu predare în limba maghiară, deși la Gorj nu există nicio astfel de unitate de învățământ.

2. Studenții din România ar putea accesa împrumuturi prin Fondul European de Investiții – temă discutată la Luxemburg de ministrul Sorin Cîmpeanu cu vicepreședintele Băncii Europene de Investiții, Christian Thomsen.
Posibilitățile accesării de către studenți a unor împrumuturi prin Fondul European de Investiții (FEI) au fost discutate de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, cu vicepreședintele Băncii Europene de Investiții, Christian Kettel Thomsen, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro.
„Un subiect important pe agenda discuțiilor a fost sprijinul pe care BEI îl poate acorda procesului de dezvoltare a învățământului superior în România”, scriu reprezentanții ministerului.
„A fost analizată și oferta de suport din partea BEI pentru integrarea refugiaților ucraineni, cu accent pe sprijinul oferit elevilor și studenților. Alte teme atinse au vizat oportunitățile de cooperare în cadrul PNRR și în contextul cadrului financiar multianual (2021 – 2027), precum și posibilitățile accesării de către studenți a unor împrumuturi prin Fondul European de Investiții (FEI)”, potrivit sursei citate.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
10 ianuarie 2022
1.Testele de salivă pentru elevi nu ajung în școli prea curând, contestația depusă abia azi la licitație are 10 zile termen pentru rezolvare / Ovidiu Zară, Consiliul de Soluționare a Contestațiilor: Mai poate exista o întârziere și după aceea, decizia C.N.S.C. va putea fi și ea contestată

Testele de salivă destinate elevilor nu vor ajunge mai devreme de două săptămâni în școli din cauza contestației la procedura de licitație. Procedura prevede că, după ce contestația a fost înaintată, Oficiul Național pentru Achiziții Publice (O.N.A.C.) are la dispoziție maximum cinci zile să pună la dispoziția Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (C.N.S.C.) pentru depunerea dosarului cu toate informațiile necesare rezolvării contestației. Apoi, C.N.S.C. are la dispoziție 10 zile pentru comunicarea unei decizii, însă probabil că nu va dura 10 zile ci mai puțin, având în vedere situația urgentă din sistemul de învățământ, a explicat pentru Edupedu.ro Ovidiu Zară, purtătoruld e cuvânt al instituției.

8 ianuarie 2022
2.Experimente virtuale de Chimie și Biologie și învățarea digitală a ortogramelor, lecțiile create de profesorii Florin Viu și Ramona Drăguț, premiate în Concursul #Digitaliada: „Încrederea în puterile mele de-a face ceva pentru elevii mei a fost un mare câștig”

„Câștigarea unui premiu, știind că materialul a fost jurizat de profesori de prestigiu și cu experiență, înseamnă încredere. Capeți încredere în munca ta, vezi că poți face lucruri de valoare care să-i ajute pe elevi”. Mărturia vine de la învățătoarea Ramona Drăguț, câștigătoare la concursul #Digitaliada de anul trecut cu proiectul „Scriem corect”. Premiant de asemenea anii trecuți și participant acum din nou la ediția 6, Florin Viu, profesor de Chimie și Biologie a povestit pe larg pentru Edupedu.ro cum a început primele experimente virtuale pentru copii, cum s-a dezvoltat relația cu elevii în orele în care digitalul a fost parte, precum și transferul la Casa Corpului Didactic, unde tocmai a promovat examenul de metodiști pentru dezvoltarea de resurse educaționale. „La Casa Corpului Didactic tot în urma performanțelor obținute la concursul #Digitaliada am venit”, a explicat profesorul.

Etapa finală a concursului „Tinerii dezbat”

Vineri,

Etapa finală a concursului „Tinerii dezbat”

A doua ediție a concursului național de dezbateri „Tinerii dezbat” a ajuns la etapa finală.

Lansat în aprilie 2010, proiectul s-a desfășurat, anul acesta, în 125 de licee, implicând 375 de elevi și 125 de profesori din toate județele țării. Ca urmare a nouă evenimente regionale, s-au calificat 18 echipe care participă, în perioada 1-3 septembrie 2010, la competiția finală (calificări, semifinale, finală).
În contextul Anului european pentru combaterea sărăciei și excluziunii sociale, Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, împreună cu partenerii săi, organizează, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare, competiția finală între cele mai bune echipe de debate. Evenimentul va avea loc vineri, 3 septembrie 2010, începând cu ora 14.00.
Moțiunile care vor fi dezbătute în cadrul finalei sunt: Studiul religiei în școală intră în contradicție cu principiul laicității într-un stat democratic? Introducerea în trunchiul comun a unui curs de istorie a minorității preponderente în regiunea respectivă este justificată?
Mecanismele de incluziune a minorității rome ar trebui modificate?
Proiectul național „Tinerii dezbat” reprezintă inițiativa secretarului de stat Oana Badea, care declară că istoria acestui concurs este una recentă, dar extrem de activă: „Dacă, la început, a existat o etapă de pilotare în opt județe și municipiul București, anul acesta am extins proiectul la nivel național. Extinderea competiției nu reprezintă doar o creștere cantitativă, la nivelul numărului de participanți, ci și o acumulare calitativă, prin diversitatea elevilor și a profesorilor implicați. Un alt câștig al acestei ediții reprezintă și diversitatea temelor pe care au fost construite moțiunile competiției.”
Concursul „Tinerii dezbat" s-a desfășurat cu succes prin implicarea partenerilor noștri guvernamentali: Autoritatea Națională pentru Sport și Tineret, Departamentul de Relații Interetnice, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării și Agenția Națională pentru Romi, precum și a partenerilor din sectorul neguvernamental: Agenția de Dezvoltare Comunitară „Împreună", Asociația Română de Dezbateri, Oratorie și Retorică, Policy Center for Roma and Minorities și Roma Education Fund Budapesta. Evenimentul de la Biblioteca Centrală Universitară va fi onorat de prezența organizatorilor și a susținătorilor acestui proiect. MECTS va fi reprezentat de ministrul Daniel Petru Funeriu și de secretarul de stat Oana Badea. (B. P.)

Trimite email

duminică, 29 mai 2022