Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Primul multiplex din Arad se va deschide în 17 septembrie

Al 8-lea multiplex în România

Primul multiplex din Arad se va deschide în 17 septembrie

Cinema City, cel mai mare operator de cinematografe din Europa Centrală și de Sud Est și liderul pieței din România, va inagura vineri, 17 septembrie 2010, primul cinematograf modern din orașul Arad, un multiplex amplasat în incinta centrului comercial Atrium Center.

Noul multiplex Cinema City Arad va aduce amatorilor de filme din oraș 10 săli de cinema dotate cu cele mai moderne tipuri de echipamente, care garantează o imagine și un sunet de înaltă calitate. Datorită noului cinematograf, aradenii vor avea ocazia să experimenteze tehnologia 3D digital chiar la ei în oraș. Spectatorii vor beneficia și de un bufet de unde se pot cumpăra gustări (popcorn, nachos, dulciuri) și băuturi răcoritoare, și de o cafenea în incintă.
Cinema City Arad va oferi vizitatorilor din oraș și din zonele învecinate posibilitatea de a viziona cele mai noi filme, simultan cu lansarea lor la nivel național, și va difuza săptămânal premiere și avanpremiere.
Cinema City Arad este al 8-lea multiplex pe care rețeaua internațională de cinematografe îl deschide în România, din 2007 și până în prezent. Cinema City România operează în prezent șapte multiplexuri, având în total 72 de săli, care însumează peste 12.000 de locuri. Cinematografele se află în București, Pitești, Iași, Timișoara, Cluj-Napoca și Bacău. 
Odată cu deschiderea Cinema City Arad, compania își va extinde numărul de săli operate la 82, consolidându-și poziția de lider al pieței, atât din punct de vedere al numărului de cinematografe multi-ecran, cât și al numărului de săli, cu aproape 50% mai mare decât al următorului clasat. Pe finalul anului, în funcție de ritmul construcțiilor, Cinema City  intenționează să adauge portofoliului său cinematografe în Brăila, Baia Mare și Târgu Mureș.
Despre Cinema City
Cinema City International, companie listată la bursa din Varșovia, este cel mai mare operator de cinematografe multiplex din Israel și din Europa Centrală și de Est. Compania își dezvoltă continuu rețeaua pe o piață de peste 100 de milioane de locuitori, distribuită în șase țări: Israel, Polonia, Cehia, Ungaria, Bulgaria și România.
Activitatea companiei începe încă din 1929, în Israel, Cinema City dezvoltându-se rapid și devenind lider de piață în această țară. A urmat extinderea în afara Israelului, cu primul multiplex al companiei deschis în Ungaria, în 1997. În prezent, Cinema City deține, în cele șase țări, o rețea de 69 de cinematografe multiplex, cu un total de 679 de săli și o capacitate de peste 120.000 de locuri. Cinema City este operatorul de cinema cu cea mai mare rată de creștere din Europa, cu peste 42 de multiplexuri (un total de 426 de săli) în faza de construcție, în acest moment.
Pe lângă vânzările generate din bilete și servicii, în multiplexuri, Cinema City obține venituri și din distribuția de film (având și licență exclusivă de distribuție pentru producțiile Disney în Israel, Polonia, Ungaria și România prin subsidiara sa Forum Film), din vânzări de DVD și VHS, publicitate și diverse proiecte imobiliare legate de complexurile cinematografice operate. Grupul Cinema City International are peste 3.000 de angajați în cele șase țări unde deține rețele de cinematografe. (Ruxandra Morariu)

Trimite email

joi, 27 iunie 2019