Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Toți la grădiniță, toți în clasa I

În perioada 8 august - 9 septembrie

Toți la grădiniță, toți în clasa I

În perioada 8 august - 9 septembrie 2010, la Școala cu clasele I-VIII din Oșorhei, structura Cheriu, s-a desfășurat prima partea a proiectului „Toți la grădiniță, toți în clasa I”.

Proiectul are drept scop creșterea accesului la educație în general și în special pregătirea copiilor pentru școală. Programul se adresează cu deosebire copiilor care nu au frecventat grădinița cu program normal și este finanțat de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, în colaborare cu fundația Ruhama. Proiectul se derulează în 420 de localități din țară.
Timp de 23 de zile, 16 copii au participat la diferite activități atractive pe baza unei planificări stabilite de ministerul de resort și fundația Ruhama.
Școala părinților
Tot în această perioadă și în cadrul acestui program, a avut loc „Școala părinților”, un prilej de a-i conștientiza pe părinți de importanța actului educațional și îndrumarea copiilor spre școală în clasa I.
 La sfârșit, s-a organizat o mică serbare, în cadrul căreia au fost prezentate poezii și cântece învățate. Fiecare copil a fost răsplătit cu câte o diplomă pentru rezultatele obținute la „Grădinița de vară”.
Proiectul va continua cu programul After School în anul școlar 2010-2011.Tot în cadrul acestui proiect, elevii participanți beneficiază de rechizite și haine pentru a putea să frecventeze regulat școala. (Irina & Adriana)

Trimite email

joi, 22 august 2019