Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Critical Mass” - o demonstrație cu bicicletele

Miercuri, de Ziua mondială fără mașini

„Critical Mass” - o demonstrație cu bicicletele

Asociația Pro Bikers Bihor și Societatea Carpatină Ardeleană organizează miercuri, 22 septembrie 2010, o demonstrație cu bicicletele – „Critical Mass”, de Ziua mondială fără mașini!

Partenerii sunt: Inspectoratul de Poliție al județului Bihor, OTL Oradea, Prod Com Do&Do și Lotus Center Oradea; evenimentul este finanțat de Primăria municipiului Oradea.
Ce este Critical Mass?
Este un eveniment început în San Francisco acum 15 ani. Numele său a fost adoptat ca nume generic pentru toate evenimentele de acest tip. Se estimează că evenimente de tipul Critical Mass au loc în peste 325 de orașe din lume. Este în general înțeles ca un efort de promovare a mijloacelor alternative de transport (nepoluante) și de atragere a atenției asupra problemelor de siguranță a celor ce folosesc mijloace de transport nemotorizate atunci când sunt nevoiți să folosească în comun drumurile cu mijloacele motorizate.
Evenimentul reprezintă o întrunire a bicicliștilor. Ei circulă în grup pe străzi, care în mod normal sunt aglomerate de mașini, asigurați de poliție, încercând să atragă atenția asupra dreptului pe care îl are fiecare biciclist să circule pe stradă și într-o oarecare măsură și asupra poluării orașului. Un obicei al Critical Mass-ului este că în intersecțiile mai mari, participanții se opresc și ridică bicicletele deasupra capului. Sloganul acestei întruniri este „Noi nu blocăm traficul, noi facem parte din trafic”. Bicicletele nu poluează!
Programul
18.00 - Întâlnire lângă parcul Magnoliei, vizavi de cinema Patria (No Problem), distribuirea tricourilor personalizate sau vestelor reflectorizante, care atrag atenția la poluarea orașului, la primii 250 de participanți.
18.30 - Pornirea pe traseu
19.00 - Sosirea în parcarea Lotus Center Oradea, distribuirea răcoritoarelor
Traseul
Parcul Magnoliei  – str. Transilvaniei – bdul Dacia – bdul Decebal – pista pentru biciclete pe malul Crișului Repede – piața Unirii (în fața primăriei se ridică bicicletele demonstrând că există o masă critică de cicliști în Oradea, care doresc piste pentru biciclete) – str. Avram Iancu – str. Sucevei – str. Horea – str. S.Puscariu – str.Nufărului – finișul în parcarea Lotus Center Oradea. (Mircea Crăciun)

Trimite email

luni, 1 iunie 2020