Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Expozi Þie aproximativ Galbenă“

Astăzi, vernisaj

„Expozi Þie aproximativ Galbenă“

Uniunea Artiștilor Plastici (filiala Oradea) ne invită la „Expozi Þie aproximativ Galbenă“.

Este vorba despre vernisajul expoziției de pictură a tânărului artist plastic și profesor la Liceul de Artă, Murányi Mihály, care va avea loc, astăzi (joi, 16 septembrie 2010), ora 17, la Galeria de Arte Vizuale a UAP.
 Artistul expune patruzeci de tablouri, pictură în ulei pe pânză sau carton și în tehnică mixtă, toate având ca numitor comun culoarea galben sau „aproximativ Galbenă“.
  Autorul susține că a căutat să redea plastic „diferite stări de exprimare a culorii galben“. Adăugând că „pe lângă semnificațiile simbolice care se regăsesc în diferitele culturi, culoarea galben poate avea și alte conotații, în funcție de contextul în care se află, de aici rezultând concluzia că nu tot timpul galbenul induce o stare veselă, optimistă, solară, ci poate genera și stări mai grave, mai sobre“, conchide pictorul Murányi Mihály.
 „Expozi Þie aproximativ Galbenă“ va putea fi vizitată până joi, 30 septembrie 2010, la galeria de Arte Vizuale (str. Republicii, nr. 15), zilnic, între orele 10 și 18, mai puțin sâmbăta și duminica
. (Radu TÎRNOVEAN)

Trimite email

marţi, 21 ianuarie 2020