Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Grădinița de vară de la Oșorhei

Pentru șanse egale

Grădinița de vară de la Oșorhei

În perioada 2 august – 1 septembrie 2010, la Școala cu clasele I-VIII Oșorhei, în cadrul grădiniței s-a desfășurat proiectul „Grădinița de vară”, în vederea creșterii accesului la educație, în general și în special, pregătirii copiilor pentru școală.

Acest program se adresează cu precădere copiilor de etnie romă, acelor copii care nu au frecventat grădinița cu program normal, au dificultăți de învățare sau acelor copii care sunt în clasa I, dar nu au același nivel de pregătire cu ceilalți copii.
Timp de 23 de zile, s-au organizat cu copiii diferite activități atractive pe baza planificării stabilite de comun acord cu fundația Ruhama și școala Oșorhei, activități ce au avut menirea de a-i ajuta pe acești copii. La activități, au participat 29 de copii din care 13 vor deveni școlari.
Școala părinților
Tot în cadrul acestui program, s-a desfășurat „Școala părinților”, ocazie cu care li s-a vorbit părinților acestor copii despre importanța actului educațional și îndrumarea copiilor spre școală.
Grădinița de vară s-a încheiat cu o mică serbare, în cadrul căreia s-au prezentat poezii și cântece învățate. Participanților li s-au înmânat diplome care certifică rezultatele obținute la „Grădinița de vară”. Mamele copiilor au primit și ele câte o diplomă și mărgele confecționate de copiii lor la activitatea practică, precum și caietele speciale în care au lucrat copiii pe tot parcursul acestui program. (Csadi Irina)

Trimite email

duminic, 25 august 2019