Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Zilele europene ale patrimoniului”

Sâmbătă, la Lic. T. „Lucian Blaga”

„Zilele europene ale patrimoniului”

Zilele europene ale patrimoniului” au fost marcate și la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din Oradea, sâmbătă, 18 septembrie 2010, în cadrul unui proiect de aploare organizat de Fundația pentru protejarea monumentelor istorice din județul Bihor, în colaborare cu I.S.J. Bihor.

Un grup de elevi din clasa a XI-a B, coordonați de diriginta lor, prof. Ioana Trempe, a avut ideea să identifice „Patrimoniul cultural local ca mijloc de formare a identității naționale”. Sub această titulatură, elevii au vizitat centrul orașului împărțiți în patru echipe (Artiștii, Istoricii, Arhitecții și Managerii turistici), având ca obiectiv principal găsirea unei strategii optime de prezentare a comorii orădene pentru posibili vizitatori. Rezultatul muncii lor va fi concretizat în câte un proiect prezentat și expus în cadrul școlii și a Direcției Județene pentru Cultură și Patrimoniu Bihor.
Activitatea s-a desfășurat ca o continuare firească a preocupărilor doamnei profesor Ioana Trempe față de patrimoniul național, generate de participarea sa în luna mai 2010 la cursul de formare continuă Comenius „Marele tur al Europei: artă, peisaje, grădini, creativitate, inovație” desfășurat în Granada, Spania.
Sperăm ca astfel de inițiative care incită interesul elevilor față de cunoașterea și păstrarea elementelor de patrimoniu național să fie cât mai numeroase pe viitor. (I. T.)

Trimite email

miercuri, 23 septembrie 2020

Poza zilei

Câștigă o tabletă Smart!

La împlinirea a 20 de ani de activitate,
Universitatea Agora din Oradea organizează un concurs pentru elevii claselor a XII-a
Dacă ești elev în clasa a XII-a și dorești să câștigi o tabletă Smart, urmează cei trei pași:
1. Cere o recomandare dirigintelui tău.
2. Redactează un eseu-prezentare cu titlul ,,Dăruiește învățătură"!
3. Scanează sau fotografiază recomandarea și eseul și trimite-le pe adresa de email: agora20@univagora.ro.
Fii conectat! Fii învățat!
Și tu ai dreptul la educație!