Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Programul “Grădinița de vară” la Tinca

Toți la grădiniță, toți în clasa I

Programul “Grădinița de vară” la Tinca

Programul “Grădinița de vară 2010”, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, s-a desfășurat în perioada 9 august - 8 septembrie 2010, și la Liceul Teoretic “Nicolae Jiga” din Tinca, cu sprijinul dnei director, prof. ing. Madear Viorica-Ana, și al dnei director adjunct Anton Carmen Monica.

Cea care s-a ocupat de cei 16 copii  participanți, proveniți din comunități excluse social, comunități de romi, a fost dna prof. Negrean Florica- Dorina, care, după finalizarea proiectului, a preluat nouă dintre acești copii pe care i-a înscris în clasa I, la care lucrează în acest an școlar. Activitățile cu copiii s-au desfășurat într-o sală de clasă din incinta școlii ciclului primar, în vederea acomodării loc cu viitorul loc de muncă, sub îndrumarea dnei prof. Negrean Dorina. Pe parcursul grădiniței de vară, doamna profesor a fost ajutată de reprezentanți ai comunității rome, promotor comunitar Fechete Gavril și educator asistent Covaciu Florica.
Manifestarea s-a bucurat de sprijinul fundației Ruhama și al dnei inspector școlar Ile Erzsebet, reprezentanta I.S.J. Bihor, care ne-au asigurat toate materialele didactice necesare bunei desfășurări a activităților conform curriculei grădiniței de vară și implementarea propriu-zisă a kit-ului educațional de pregătire preșcolară “De aici în clasa I”. În cele 23 de zile de activități, s-a asigurat hrană caldă copiilor participanți la program, consiliere și informare a părinților copiilor privind necesitatea înscrierii acestora în clasa I și sprijin în întocmirea dosarelor de înscriere și a dosarelor pentru rechizitele școlare. Prin instrumentele utilizate în vederea monitorizării și evaluării întregii activități desfășurate în cadrul acestui proiect au fost întocmite permanent rapoarte narative și chestionare, susținute de fotografii.
 “Grădinițele estivale reprezintă o cale eficientă de atragere a copiilor de vârstă preșcolară din comunități defavorizate către educația preșcolară sistematică, iar prin programul de tip “Școală după școală”, care urmează să se desfășoare și în școala noastră, se propune asistarea în procesul de educație a copiilor din grupul țintă care, după finalizarea programului de vară, se integrează la școală, pe parcursul anului școlar urmând ca aceștia să fie sprijiniți prin materiale de învățare și metodologii adaptate astfel încât să se mențină cât mai echilibrat în sistemul de educație, cu cât mai puține riscuri de părăsire timpurie a școlii”, ne-a declarat dna prof. Dorina Negrean. (Ov. D.)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Programul “Grădinița de vară” la Tinca..

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 17 februarie 2020