Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Unii pleacă după materiale, alții fac curățenie

La școlile din Nojorid, Gepiu, Inand și Cefa

Unii pleacă după materiale, alții fac curățenie

Nefiind vorba de reparații capitale, reabilitări sau alte lucrări cu greutate, la școlile din Gepiu, Inand și Cefa, lucrările de curățenie (igienizare) cad în sarcina femeilor de serviciu. Alta este situația la Școala din Nojorid, unde S.C. Conind Grup SRL a angajat lucrările de construcție a unui corp nou de clădire (anexă), atașat clădirii școlii, cuprinzând grupurile sanitare.

La Școala din Nojorid era liniște și pace!
Joi, 9 august, la ora vizitei noastre (la ora 10.30), la Școala din Nojorid domnea liniștea. În secretariat, am găsit-o doar pe educatoarea Durne Etelca, în calitate de profesor de serviciu pe școală. Afară, în fața școlii, un cetățean o aștepta pe dna directoare, Viorica Pop, pentru o ștampilă și o semnătură, secretara fiind în concediu. Pe șantier nu se întâmpla nimic, cei doi muncitori cică au plecat după materiale, și nu s-au mai întors (cel puțin până la ora 11.25). Lucrarea este prinsă în reparația capitală, care a început anii trecuți, cu șarpanta, tavanele coborâte, instalația electrică și termopanele... “Cu o asemenea reparație capitală este prinsă și Școala din Livada”, după cum aveam să aflăm de la directorul coordonator, prof. Viorica Pop. La Școala din Nojorid mai trebuie construită o magazie de lemne, tot în 2007, și de reabilitat vechea clădire unde a funcționat grădinița. Pentru reparațiile curente, s-au primit 50.000 de RON, pentru cele două școli cu personalitate juridică din Nojorid și Leș, cu unitățile de învățământ arondate (din Livada și Apateu, Păușa și Șauaieu). Curtea e un imens șantier, iar molozul e cât un "munte" în fața noii clădiri care adăpostește două grupe de grădiniță. Dar, o să-i vină vremea când va fi amenajată curtea pentru cei mici.
La Gepiu, Inand și Cefa, se face doar curățenie
După reparația capitală de anul trecut, la Școala din Gepiu se fac doar igienizări și curățenia generală. Miercuri, femeia de serviciu (Florica Iuhanec) a luat perdelele la spălat, iar joi a purces la spălat pe jos și lustruit bănci. În școală mai era înv. Marioara Horga, de serviciu la telefon.
În noua și cocheta clădire a Școlii din Inand, am întâlnit tot două persoane, prof. Nicolae Pantiș, profesor de religie la Inand și Cefa, și Irina Moldovan, femeia de serviciu, înarmată cu o cârpă de șters praful. Școala e pregătită de pe-acum să primească elevii.
La Școala din Cefa, femeile de serviciu (Szenes Daniela și Floare Baba) spălau pe jos în sălile de la etaj, iar pe terenul de fotbal, șase copii, și mai mari, și mai mici, băteau mingea, Andrei Rus și Ionuț Ardelean (clasa a IX-a), Bogdan Pintea (a VIII-a), Mircea Cristea (a VI-a), Toth Alex (a V-a) și Răzvan Groza (clasa a IV-a).
Aceasta este situația pe care am întâlnit-o joi pe teren. (Ov. Dan)        
 P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto (Unii pleacă după materiale, alții fac curățenie).

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 8 aprilie 2020