Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Școala care vrea să ajute familia...”

„Alege ce e mai bun pentru copilul tău!”

„Școala care vrea să ajute familia...”

Ne bucurăm să constatăm că și în învățământ, adevărații manageri ies la lumină... vorbesc răspicat, sincer și convingător. Din această categorie de profesioniști de carieră face parte și managerul Liceului „Don Orione” din Oradea, dl Miheller Martin Peter.

„Vreau să-mi cresc și gimnaziu!”
La început de an școlar, dl Miheller ne întâmpină cu o tolbă plină de noutăți. Mai mult ca oricând, asistăm la o concurență acerbă între unitățile de învățământ, fiecare încercând să câștige capital de imagine, oferind cât mai multe avantaje și servicii copiilor. Cu asemenea strategii și politici, ei intuiesc lesne că, indirect, intră și în grațiile părinților...
„Vreau să-mi cresc și gimnaziu...”, ne „amenință” managerul. La grupa de grădiniță existentă (în colaborare cu Liceul Teologic Greco-Catolic), a mai înființat una, cu program prelungit. Și cum acestea nu erau suficiente, vrea să-și crească și gimnaziști. În vară a organizat prima ediție a Școlii de vară pentru copii de la 3 la 10 ani. Aceasta  înseamnă că mai plănuiește ceva, iar într-o zi, ne trezim că mai scoate un as de pe mânecă. „Ne-am propus să devenim școala care ajută familia... prin implementarea programului „Școală după școală” (after school). Un centru after school este locul în care copiii, după orele de școală, își fac temele și desfășoară diferite activități recreative și educative, într-un climat plăcut și stimulator. Acest program se adresează în special părinților foarte ocupați, care își doresc copii educați și vor să le ofere  acestora instruire la cele mai înalte standarde, dar fără a-și neglija cariera.
După îndemnul lui Don Orione, în școala noastră pot fi scutiți de taxă acei elevi care, neavând resurse materiale, au dorința de a învăța, și prin comportamentul adoptat, dovedesc că merită să fie ajutați, ne-a declarat managerul.
„Þinta lor nu e să facă bani, ci oameni!”
Noi vorbim de after school și la liceu. Sunt profesori doritori să participe la un asemenea program oferindu-și serviciile: meditații, cursuri pentru performanță, dar și pentru cei pentru care tenisul, astronomia, ba chiar și matematica și româna înseamnă hobby. Iar la aceste ore se percepe o taxă modică de 50 de lei pe lună. Þinta lor (a dascălilor –n.n.) nu e să facă bani, ci oameni!
Extrașcolarele... la mare căutare
La „Don Orione”, extrașcolarele au  mare căutare. Mulți copii vin sâmbătă de sâmbătă să devină cercetași, indiferent de categoria de vârstă, pentru că fiecare are loc într-o echipă, potrivit vârstei. Este o alternativă fericită de a abandona televizorul și calculatorul. În cadrul cercetășiei, copiii învață mai mult ca oriunde să iubească natura și să o respecte, să-și respecte și să-și ajute colegul...
Mica grădină zoologică din curte
Dacă tot vin mulți copilași în curtea liceului după-masă să stea în parc și să se joace în voie, gazdele s-au gândit să le mai ofere încă un punct de atracție: să admire zecile de animale mici din țarcuri: iepurași, pui, găini, cocoși,  păuni, papagali, porumbei... Nici nu bănuiți câtă încântare e pe capul celor mici. Andrei nu se mai putea dezlipi de gard, iar un iepuraș alb îi dădea motiv de satisfacție venind la el de parcă ar fi dorit să-i mulțumească pentru dragostea pe care o citea în ochii copilului...  (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Școala care vrea să ajute familia...”

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 22 august 2019